– I det siste har jeg jobbet med å planlegge Dirigentuka og tilpasse den til de reglene som gjelder nå. Vi er veldig glade for at vi får til å gjennomføre kurset i år!

– Hva er dine sommarplaner i år?

– I år skal jeg tilbringe nesten hele ferien på fjellet og på hytteturer. Familien min har bygd ny hytte på Nesbyen i Hallingdal og jeg gleder meg veldig til å endelig kunne være der. I tillegg skal jeg til Tromsø med kjæresten min og besøke familien hans der. Forhåpentligvis blir det mange fine fjellturer!

– Hva er din beste konsertopplevelse?

– Det er vanskelig å velge bare en, men det var veldig spesielt å kunne gå på konsert igjen og høre live musikk etter mange måneder med konserter via stream. Jeg var heldig og fikk tak i billett til konsert med Stavanger Symfoniorkester nå i juni. Det første øyeblikket med «ekte lyd» minnet meg på hvor stor del av hverdagen min det egentlig er å høre musikk live og hvor mye jeg har savnet det de siste månedene.

– Hva er ditt gøyaste drilltriks?

– Oi, her må jeg innrømme at jeg har mye å lære, til tross for at jeg hadde veldig lyst til å begynne som drillpike da jeg gikk i skolekorpset.

– Hva er ditt favorittinstrument?

– Obo! Jeg byttet instrument til obo da jeg var rundt 11/12 år og har aldri sett meg tilbake. Det er fortsatt et av de beste valgene jeg har tatt i livet mitt 😊

– Hva er ditt vakreste musikkstykke?

Umulig å bare velge ett stykke! Som oboist er andresatsen av Tchaikovskys fjerde symfoni kanskje noe av det fineste jeg vet om. I det siste har jeg hørt mye på Passacaglia av Ludvig Irgens-Jensen. Det er også et veldig fint stykke.

Guro Haugli i aksjon som dirigent. Foto: Privat.

– Hvilke planer har du til høsten?

– Til høsten skal jeg begynne som dirigent for Stavanger Musikkorps av 1919 noe jeg gleder meg veldig til! Denne våren gikk jeg også siste semester av min mastergrad i dirigering, men på grunn av korona ble eksamenen min med Sjøforsvarets Musikkorps utsatt til høsten. I NMF jobber jeg med Dirigentuka som arrangeres i august. Alt dette er ting jeg gleder meg veldig til og jeg tror det blir en veldig spennende og innholdsrik høst!

– Hva gleder du deg til i høst?

– Alle de tingene jeg nevnte ovenfor. Og etter å ha studert i seks år gleder jeg meg til å se hvordan livet er når man ikke er student.

– Hva liker du best, å gå med sko eller gå barbeint?

– Barbeint!

– Hva er din favorittmat om sommeren?

– Jordbær!

Les om Dirigentuka 2020.