Under NM Janitsjar i år deltok korpset i elitedivisjonen i Olavshallen, og gjorde det knallbra:
– Det var ustyrtelig morsomt med dirigentens utrop, «JADDA!!!» umiddelbart etter siste tone, så «jadda» er blitt en klassiker i korpset, forteller korpsets Tom Wulff.
– Vi mener en del av nøkkelen til suksessen vår i 2016 var at vi valgte musikk som passet vår besetning godt, og det bidro vesentlig til å fremheve korpsets sterke sider, mener han.

Mindre korps, store krav

Opus 82 er selvfølgelig påmeldt neste års Regionmesterskap og gleder seg allerede. Korpset stiller med en premiere: et nytt stykke av Stig Nordhagen. skrevet på bestilling fra korpset.

– Det viktigste er faktisk ikke resultatet, men at vi klarer å skape god musikk og får vist vårt fulle potensiale. Korpset har mindre besetning enn mange av de andre korpsene i elitedivisjonen. Dette er inspirerende for hver enkelt musiker i korpset samtidig som det stiller store krav til riktig repertoarvalg, forteller Wulff. Han peker på korpsets suksesskriterium:

– Erfaringsmessig har det vist seg at når vi klarer å skape god musikk med tydelig karakter og overskudd så blir resultatet ofte meget bra. En viktig suksessårsak for oss er om alle evner å mestre stemmen sin så godt at vi får overskudd til å spille hverandre gode.

Alt om Regionmesterskap Øst 2017

Et tydelig mantra

– «Karakter, karakter, karakter» messet vår forrige dirigent (Andreas Grønneberg) alltid, som et tydelig og godt mantra. Jeg synes det oppsummerer veldig godt hvordan Opus 82 jobber med å skape musikk, forklarer Wulff videre.

– Vår nåværende dirigent Sverre Olsrud jobber svært grundig og alltid med et musikalsk utgangspunkt i hver eneste lille detalj. Det er først når alle evner å komme dit at helheten blir meget bra.

– Hva er planene for resten av 2017?

Korpset har avsluttet julekonsert-sesongen, og ser frem mot neste år.
– Opus 82 feirer 35 år i 2017, så det blir et aktivt år med mange spennende prosjekter. Høsten 2017 skal vi på jubileumstur til Gardasjøen, vi skal ha jubileumskonsert i Bærum Kulturhus, og i desember skal vi fremføre hele Nøtteknekker-balletten for andre gang. Hele balletten er omarrangert for korps, spesielt for Opus 82 av Øyvind Westby, så det blir et absolutt høydepunkt, lover Wulff.

Hør Opus 82 under Regionmesterskap Øst 2017!

RM Øst på Facebook

Opus 82 på scenen

Opus 82 på scenen