– Vi arrangerer Dirigentuka for fjerde gang i år, og er veldig glad for at det også i år er stor interesse for arrangementet, sier Morten Wensberg, primus motor for årets faglige happening for korpsdirigenter på ulike nivå.

Også i år kommer drøyt 100 dirigenter til Stavanger, og høydepunktene er mange utover uken.

– Vi synes det er stas at Peter Szilvay kommer. Peter er en av landets fremste dirigenter for øyeblikket og det blir spennende å høre hva han kommer til å formidle til deltakerne. Ellers er jeg også spent på Philip Dammen. Han skal holde foredrag om det mentale og om hvordan mestre psykiske spenninger.  Det er også hyggelig å ha Harald Eikaas med for første gang, i tillegg til noen som har vært med flere ganger før.

Alt om Dirigentuka finner du her

Skal dirigere norgesmesterne

13 deltakere er plukket ut til å dirigere årets NM-vinnere, Stavanger Brass Band. En av dem er Anna Hartmann fra Bærum. Hun er 21 år og er ferdig med første år på dirigentstudiene i Stavanger, og ser frem til å få prøve seg på årets NM-vinnere. Hun skal dirigere andresatsen på Contest Music av Wilfred Heaton, og har lest nøye gjennom partituret.

– Satsen varer bare ca tre minutter og det er ganske diffust. Det er veldig skjørt instrumentert, så det gjelder å få inn følelsene i stykket, sier Anna.

Anna gikk ett år på Toneheim før hun begynte på dirigentstudiene, og det var på Hamar hun fikk smaken på direksjon. I Stavanger dirigerer hun et brassband ved siden av studiene, som hun beskriver på følgende måte:

– Hardt, utfordrende, kjempespennende.

Digitale studier

Morten Wensberg er stolt over at Universitetet i Stavanger nå kan tilby 25 studenter et nytt digitalt studium i direksjon.

– Vi lanserer den nye portalen mandag morgen kl 1o, via mooc.no og alle de 25 studentene vil være til stede på Dirigentuka. Det var over 50 søkere, så knapt halvparten fikk plass.  På denne måten tror jeg vi kan få økt kompetansen til flere dirigenter, sier Wensberg.

Dirigentuka avsluttes fredag kveld med konsert med Stavanger Brass Band. Da skal de 13 dirigentene presentere det de har øvd på tidligere i uken.

– Det blir nok et av høydepunktene. Vi har hele tiden som mål at det skal være mest mulig podietid for deltakerne, sier Morten Wensberg like før det braker løs i Siddisbyen.