Gjensidigestiftelsen har  gitt penger til at 24 spreke korps/drilltropper (12 i Troms og Finnmark og 12 i Nordland) får tildelt 20.000,- hver for å arrangere én konserttur hver i en oppmerket turløype i sitt nærområde løpet av prosjektperioden fra 1. mai til 15. september.

• På denne turen skal korpset fremføre flere musikk/drill-innslag underveis på minimum 30 minutter til sammen (ett eller flere musikkstykker/koreografier kan fremføres mer enn én gang), for eksempel 3 stopp langs turløypa á 10 minutter eller annen inndeling hvis det er ønskelig.
  • Korpset bør også ha en plan for avlastning for de som bærer de tyngste instrumentene slik at turen blir hyggelig for alle.

Få med publikum/turkamerater

Korpset skal også invitere med seg publikum/turkamerater via lokale turlag, medieoppslag og sosiale medier. Det viktigste er at korpset blir godt synlig i nærmiljøet. Inviter gjerne med en politiker eller to!

Andre kriterier for deltakelse

• Turen må ha en varighet på minimum en time, og bør legges til en turløype som er lett tilgjengelig for folk. Spilleoppdragene kan gjennomføres på ulike steder i turløypa, gjerne i starten, underveis og på  toppen/ ved turmålet.
  • Turen må dokumenteres med beskrivelse av turen som helhet, gjerne litt video, beskrivelse av publikum, bilder samt en liste over medlemmene i korpset som deltok.
  • Pengene korpset mottar skal brukes til instrumentkjøp, noter, kurs, eller et inspirasjonsseminar som bidrar til økt musikalsk kvalitet.
  • For å få godkjent oppdraget må minst 80 % av medlemmene være med på turen. (En gyllen mulighet til å gå igjennom medlemslista i korpsdrift!)

Søknad sendes til nordnorge@musikkorps.no med følgende innhold innen 22. februar 2018:

• Beskrivelse av turen og ruta korpset har valgt
  • Beskrivelse av hvordan korpset tenker å organisere musikkinslagene og hvor i løypa de kan framføres
  • Bekrivelse av hvordan de skal invitere med publikum og turfølge og hvordan de skal skape publisitet rundt prosjektet.
  • Beskrivelse av hva pengene skal brukes til.
  • Kontonummer til korpset og kontaktperson (epost/tlf)
  • Oversikt over antall medlemmer i korpset

Ved flere godkjente søknader enn det er midler til, vil det foretas en trekning.

Pengene utbetales når dokumentasjon på gjennomført tur, samt liste over medlemsdeltakelse er sendt inn til nordnorge@musikkorps.no

Dokumentasjon/kvittering på hva pengene ble brukt til sendes også inn til samme adresse når dette er gjennomført.

Gaven fra Gjensidigestiftelsen inkluderer også midler til sommerkursfond.   Les mer om det her: