– Dette håper vi skal bli en oase med alle de historiene som eksisterer rundt om i landets musikkorps. Mange av korpsene er mye eldre enn NMF, og vi legger opp til at korpsene skal kunne legge ut både bilder, videoer og lydfiler, sier NMFs kommunikasjonssjef, Håkon Mogstad.

Klikk deg inn på Korpsipedia.no

Levende historie

– Vi har kalt siden for Korpsipedia.no og tanken er at korpsene selv skal få formidle sin historie. Når korpsene har etablert en profil, er det bare å supplere med minner fra tidenes morgen til fjorårets rekrutteringskonsert. Det er lagt opp til gode muligheter for at korpsene kan dele minnene på sosiale medier, og det er muligheter for å kommentere ulike historiske minner som blir publisert. Dermed kan historien bli langt mer levende enn det tradisjonelt ofte blir når den samles mellom to permer, fortsetter Mogstad.

Historien i bok

NMFs offisielle historie fra 1918 – 2018 vil for øvrig bli samlet mellom to permer, og med korpsenes historie tilgjengelig på nett, vil redaktøren for NMFs historie også ha tilgang på mye nyttig historisk materiale.

Mogstad tror et nettbasert korpsleksikon gjør terskelen lavere for mange korps som gjerne vil ta vare på historien.

– Flere korps har gitt ut historiske bøker, gjerne i forbindelse med jubileer, men for mange er det et tidkrevende og økonomisk løft de ikke har kapasitet til. Nå har de muligheten.

Enkel løsning

– Hva skal korpsene gjøre for å komme i gang?

– De skal klikke seg inn på Korpsipedia.no. Da vil de bli bedt om å opprette en profil. Her legges inn grunnleggende fakta om korpset. Vi har også laget en «kom i gang»-hjelp, som forklarer hvordan korpsene skal gå frem. Og etter hvert som det dukker opp minner, er det bare å legge til flere. Tanken er at dette skal være en levende side, også etter NMFs 100-årsjubileum i 2018.

Berit Handegard er prosjektleder for NMFs 100-årsjubileum og oppfordrer korpsene til å registrere seg som bruker selv om de ikke har klar historien.

– Vi ønsker så mange korps som mulig inn på siden, så kan innholdet fylles ut etter hvert.

Klikk deg inn på Korpsipedia.no og kom i gang!

Nettstedet er utviklet i samarbeid med Design Container, som også har utviklet NMFs nettside.