Å legge søndagsturen til Kroken skole i Tromsø kommune viste seg i dag å være et både hyggelig og sjarmerende valg. Allerede ved ankomsten til skolen var det tydelig at mange så sitt snitt til å gå på korpskonsert, når de to generasjonskorpsene Tromsdalen Musikkorps og Borgtun Musikkorps inviterte til konsert med utdeling av både stjerner og medaljer. Trangt om plassen, både ute og inne, men ingenting å utsette på den gode korpsstemningen man møter på arrangementer som dette.

Dyktige musikanter og drillere

Korpsene, med sine engasjerte dirigenter, leverte en drøyt halvannen times konsert, hvor et variert repertoar ble presentert. Her ble både marsjer og tøff «uværsmusikk» presentert! Noe som gikk igjen i løpet av hele konserten, var den sterke tilstedeværelsen av korpsets yngste musikanter.

Marius Slåttsveen er dirigent for Tromsdalen Musikkorps

Begge korpsene har hatt god vekst med nye medlemmer, og aspirantene og juniorene utmerket seg med fint spill og sjarmerende «triks» underveis i konserten. Sjarmfaktoren var høy da de aller yngste musikantene improviserte, for ikke å snakke om de helt ferske drillerne som stolt viste frem sine drillferdigheter. Her imponerte også de litt eldre drillerne stort, med drillprogrammer som også nylig ble fremført under Nordlysdrilliaden i Harstad. Det er fint å se at også drillmiljøet er i vekst, og at dyktige instruktører legger til rette for at alle skal oppleve mestring og glede under konsertene.

Stolte og fornøyde musikanter og drillere mottok tradisjonen tro sine stjerner for å ha spilt/drillet nok et år i korpset. For ganske mange av dem var det deres aller første, forhåpentligvis i rekken av mange, mange stjerner! Blant musikantene og drillerne var det også flere som mottok en ekstra markering, som følge av 3, 5, 7 og 10 års medlemsskap i korpset.

Stolte aspiranter fra Borgtun Musikkorps mottok sin første stjerne og (!) medalje!

Kjekt med samarbeid

Begge korpsene opptrådte som egne korps under konserten, men samlet seg til sist for et fellesnummer som avslutning. Som seg hør og bør når vi nærmer oss nasjonaldagen, ble Gammel Jegermarsj fremført i god stil, både med drilltropper i sving og musikanter som blåste av fulle lungers kraft. Her var det ingenting å utsette verken på det musikalske eller spillegleden i korpsene! At nasjonaldagen blir gjennomført med stil i år også, hersker det liten tvil om.

Alle musikanter og drillere samlet seg for fellesnummeret.

Snøfri 17.mai?

NMF Nord-Norge konkluderer med at nasjonaldagen er i «trygge hender», med tanke på godt trøkk fra korpsene i byen.  Vi regner med at korps over hele landet er i full gang med forberedelsene til det som for mange er årets høydepunkt, og en ypperlig anledning til å vise frem både ferske musikanter og drillere, og de som har vært med i korpsene gjennom flere år.

Så får vi bare satse på snøfrie veier, plussgrader og solgløtt, når det store dagen snart kommer!

Vi ønsker alle musikanter og drillere lykke til med forberedelsene videre fram mot 17.mai!