Korpskonferansen i Rogaland 2022
14Jan.
Tidspunkt: 14.-15. januar 2022
Sted: Scandic Stavanger Forus, Bjødnabeen 2, 4031 Stavanger
Hvem: For styremedlemmer, dirigenter og unge tillitsvalgte (eller musikanter mellom 13 og 19 år)
Påmeldingsfrist: 15. desember 2021
NMF Rogaland inviterer til Korpskonferansen i Rogaland 14.-15. Januar 2022.
Vi presenterer et innholdsrikt program vi mener både skolekorps og voksenkorps vil ha stort utbytte av.
Styremedlemmer, dirigenter og ungdom inviteres.
Nytt av året er «Ung i korps» som er for ungdom i alderen 13-19 år.
Håper dere finner innholdet interessant slik at vi får tidenes påmelding til Korpskonferansen i Rogaland.
Påmelding og priser
Påmeldingen må være mottatt NMF Rogaland innen 15. desember 2021.
Grunnet avtale med hotellet er det viktig at fristen holdes.
Deltagere som bor på hotellet:
Enkeltrom m/full pensjon kr 2300,-
Dobbeltrom m/full pensjon kr 2000,- per person
Inkludert i prisen er foredrag fredag, middag fredag, frokost og lunsj lørdag samt alle foredrag lørdag.
Deltagere som ikke bor på hotellet:
Deltakelse foredrag fredag kr 300,-
Middag fredag kveld kr 425,-
”Dagpakke” lørdag kr 800,-
Inkluder er foredrag, lunsj, kaffe/te og frukt
*Regionstyret i NMF Rogaland har vedtatt å sponse de korpsene som deltar med mer enn en person med kr 400,- per person. Avregning gjøres når faktura sendes ut.
Klikk her for PÅMELDINGSSKJEMA
Dirigenter
Vi ønsker flest mulig dirigenter skal delta og subsidierer dirigentenes deltakelse.
Deltakelse fredag – gratis
Deltakelse lørdag – kr 600,-
Middag fredag kr 425,-
Overnatting i enkeltrom kr 790,-
Overnatting i dobbeltrom kr 990,-
Klikk her for PÅMELDINGSSKJEMA
Ung i korps
For musikanter i alderen 13-19 år
Deltakelse lørdag – kr 600,-
Fredag 14. januar kl 18.15-19.45
Geir Aker
I 2020 ble Geir Aker et fenomen over natta da han dukket opp i publikumssuksessen “Kompani Lauritzen”. Som kompaniets Fenrik ledet han deltakerne gjennom programmet med disiplin, tydelighet og en stødig hånd. Denne kunnskapen lar seg overføre fra det militære til det sivile – disiplin, mestring og utvikling er noen av favorittemaene til Geir Aker, og han elsker å formidle dette i sine foredrag.
Lørdag 15. januar
Stian Sømoen – Styreportalen
Gründer, korpsmusiker og korpspappa Stian Sømoen mente det manglet noe som kunne gjøre hverdagen enklere for frivillige i kulturorganisasjoner. Det førte til utviklingen av Styreportalen.
Lørdag 15. januar får dere grundig innføring og opplæring i Styreportalen. Alle korps skal ved inngangen til 2022 være overført til Styreportalen. Nå har du mulighet til å få god opplæring og til å stille spørsmål til det du lurer på.
Liv Tjemsland – Akustikk og øvingsrom
Liv Tjemsland er daglig leder i Rogaland Musikkråd.
I dette innlegget vil dere få informasjon om kriterier for gode musikklokaler til øving og konserter, og informasjon om akustikkmåling av øvingslokaler.
Ønsker korpset en akustikkmåling, så er det Liv som foretar den.
Synlighet – Innlegg og debatt
I denne økten ønsker vi å presentere ulike innganger til temaet.
Dere vil få tre innlegg fra personer som har høy kompetanse på sine felt, og som vi håper kan bidra til at korpsene, med enkle grep, kan bli mer synlige.
Kristina Renberg – Stavanger Kommune
Kristina Renberg jobber som merkevare- og kommunikasjonsrådgiver i næringsavdelingen i Stavanger Kommune.
Kristina vil som fagperson ha en innlegg innen merkevarebygging og kommunikasjon.
Kine Hult – Stavanger Aftenblad
Kine Hult er journalist i Stavanger Aftenblad. De senere årene er Kine journalisten som har skrevet de fleste korpsartiklene i avisen.
Hun har blant annet besøkt NM brass og NM janitsjar og fulgt deltakerkorpsene fra Stavanger i mesterskapene.
Kine vil forsøke å gi gode råd for hva journalisten er opptatt av når saker skrives.
Mari Hult – Stavanger Symfoniorkester
Mari Hult arbeider som markedsansvarlig i SSO, og er den som produserer saker for sosiale medier for orkesteret.
På fritiden driver Mari Vegetarbloggen, som er Norges største og mest leste vegetar-/veganblogg.
Sosiale medier er Mari sitt stikkord til innlegget.
Guro A. Haugli – Tekniske øvelser
Guro Ansteensen Haugli er utdannet dirigent ved UiS, institutt for musikk og dans. Hun har vært deltaker ved flere av dirigentløftets satsinger for unge dirigenter. Guro er fast dirigent for Stavanger Musikkorps av 1919, i tillegg til å være produsent for Dirigentuka.
Hun har omfattende erfaring med tekniske øvelser for dirigenter, og vil presentere et «grunnkurs» i dirigentteknikk i denne økten.
Erlend Bratlie – Engasjement i nærmiljøet
Erlend Bratlie er utdannet ved UiS, institutt for musikk og dans med saksofon som hovedinstrument. Han er aktiv som skolekorpsdirigent i Stavanger (Nylund) og Sandnes (Stangeland), og underviser også i saksofon ved kulturskolene.
Erlend har klare og helhetlige tanker om rekruttering til skolekorps, og hvordan skolekorpset skal fungere i nærmiljøet og på skolen.
Rune Hannisdal – Musikksjef NMF
Rune Hannisdal er musikksjef i NMF og vil i løpet av denne dagen ha to innlegg som er aktuelle både for dirigenten og for styremedlemmer.
1. Behold medlemmer.
2. Samarbeid skolekorps og voksenkorps.
Rune dirigerte sitt første korps som 14-åring. Da fikk han prøve seg på aspirantkorpset i Skjold Skoles Musikkorps, der han selv var musikant med trombone som instrument.
Ung i Korps er for tillitsvalgte og musikanter i alderen 13-19 år.
Cesilie M. Olsen – Bli engasjert!
Cesilie sitter i regionstyret i NMF Rogaland, hvor hun har vært styremedlem siden 2017. I tillegg spiller hun saxofon i korps, og er samlingsleder for Rogaland ungdomskorps (RUK).
Cesilie har vært engasjert i korps helt siden hun ble tillitsvalgt i skolekorpset, og har masse erfaring med styrearbeid på flere nivå og måter å engasjere seg på.
Hun ser at korpsverden nå trenger yngre krefter som skal stake ut veien for fremtiden! Hun håper å kunne lære vekk «litt om alt», fra de litt kjedelige og formelle tingene, til hva ungdom kan bidra med i sitt korps og hvordan de kan ha en direkte påvirkning på hva som bestemmes. Kanskje vil dette gjøre deg som hører på litt tryggere i en tillitsvalgtrolle, eller bare være et pådriver for en ung og lovende musikant som ønsker å engasjere seg i eget korps! Uansett om du ønsker å være i fokus, eller om du liker best å gjemme deg litt blant resten.
Julie Røssland – Rollen din?
Julie Røssland er 21 år gammel og kommer fra Voss i Vestland fylke. Dette året er hun tredje års bachelor student i dirigering ved fakultet for utøvende kunstfag ved UiS. Julie har siden høsten 2020 hatt gleden av å være dirigent for 1. divisjonskorpset Madlamark skolekorps i Stavanger.
Julie startet å spille klarinett i Voss Skulemusikk da hun var ni år gammel, senere ble hun også dirigent og instruktør i korpset. I tillegg til Voss Skulemusikk har Julie blant annet spilt i Hordaland Ungdomskorps og elitekorpset Dragefjellets musikkorps.
Hun startet å ta timer innen dirigering da Voss kulturskole i 2017 åpnet opp for ukentlig direksjonsundervisning, som første kulturskole i landet. Etter å ha fullført musikklinjen ved Voss gymnas gikk veien videre til Stavanger.
I skolekorpset engasjerte Julie seg som tillitsvalgt for musikantene, og var i den anledning deltaker på Ung i Korps i Hordaland. Det å bli bevisst sin rolle som forbilde i korpset, og å spille sammen med jevnaldrende er noe av det Julie husker best fra disse samlingen.
Julie vil denne dagen dele av sine erfaringer og lage et opplegg som gjør at du som deltaker forhåpentligvis vil sitte igjen med de nyttige verktøy både for deg selv og for musikantene i korpset ditt.
Ta med instrumentet og møt opp.
Husk å melde deg på innen 15. desember 2021.