Opus 82 tok en knallsterk seier i 1. divisjon under NM Janitsjar i fjor, og stiller derfor i Elitedivisjonen i år. Da passer kalenderen ekstra dårlig.
– Kort oppkjøringstid gir oss, som andre, en ekstra utfordring i år. Nå jobbes det med kammermusikalsk samspill, men om du får noen til å svare at vi ligger godt foran skjemaet i år skal jeg spise notene mine, smiler han.
– Forberedelsene er både fokuserte, intense, frustrerende og givende, og en glede over å kunne gå i dybden på flott og utfordrende musikk. Det er liksom NM-følelsen for meg det.

Opus 82 vant historiens første Regionmesterskap i 2014, og sitter igjen klare i Lillestrøm Kulturhus på søndag.
Se når de går på scenen

Kupping på festen?

Moxnes er ikke så interessert i å dele de virkelig gode NM-historiene med musikkorps.nos lesere, men forteller kryptisk at trombonegruppen gjerne kupper sin tidligere «arbeidsgiver» også under årets NM-fest.

Opus 82 er også arrangør av underholdningskonkurransen Korpskamp, som går av stabelen 29. oktober i år.
Mer om Korpskamp her

– Hvilken plassering sikter dere mot i år da?
– Heheh. Og det tror du vi svarer på, ler han, men forteller:
– Vi er mange som er såpass glade i NM-helgen at vi gjerne vil ha fullt utbytte, og det får vi best ved å spille på fredagen. Men stoltheten og gleden over å konkurrere mot de absolutt beste gjør nok at vi helst unngår nedrykk og holder ut med spilling på lørdag neste år også.

Vi ønsker lykke til i innspurten. Sees på søndag!