Mange av oss har tatt diverse valgomater i forkant av valget. Og flere har kanskje blitt overrasket over resultatet. Det er også de færreste som setter seg ned og leser de ulike partiprogrammene. Så hva stemmer man når valgdagen er der – med mindre du har vært smart og forhåndsstemt?

Norges Musikkorps Forbund er partipolitisk nøytral og skal definitivt IKKE fortelle deg hva du skal stemme. Men før årets valg oppfordrer vi alle over 18 år til følgende:

1 Bruk stemmeretten!
2 Benytt anledningen til å få inn personer som er opptatt av kultur!

Du kan gi en ekstra stemme til kultur ved å sette kryss ved navnet på en kulturentusiast på stemmeseddelen til partiet du stemmer på. Du kan også skrive navnet hans/hennes på stemmeseddelen til et annet parti.

Rammebetingelser for kultur

Vi har brukt et eksempel fra Bergen kommune Her finner vi to markante korpsentusiaster som stiller til valg for hvert sitt parti denne høsten. Eivind H. Hermansen (Høyre) og Heidi Sund (Arbeiderpartiet) er begge aktive i hvert sitt korps. I tillegg er de også leder og nestleder i regionstyret for Norges Musikkorps Forbund Hordaland.

Begge kandidatene har sterke ønsker om å styrke kultursektoren i Bergen, selv om de politiske virkemidlene er ulike. Nå oppfordrer både Heidi og Eivind alle NMF-medlemmer til å stemme frem lokale representanter fra korps- og kulturmiljøet for å sikre gode rammebetingelser for lokalt kulturliv.

Spent forbundsstyremedlem

Nicolai Bratsberg sitter i NMFs forbundsstyre. I tillegg er han SVs fjerdekandidat til Fylkestinget i Vestfold og Telemark. Det er første gang Nicolai er nominert og han er spent på resultatet.

– I denne perioden har SV tre mandater, så det er høyst usikkert om jeg kommer inn. Kultur er en av mine fanesaker og jeg er helt enig med Heidi og Eivind i at det er viktig å få inn politikere som er opptatt av kultur. Det er mange kommuner som har mye å gå på der.

Det kan med andre ord være vel anvendt tid å bruke litt ekstra tid i stemmelokalet for å se om det er personer som står på valglister til ulike partier, som er levende opptatt av den lokale kulturen i nettopp din kommune. Godt kulturvalg!