Innføring i kortprogram

Internasjonalt blir kortprogram innført i 2022, der poengsummen i kortprogram blir lagt til i poengsummen i drilldans solo. Vi ønsker å starte tidlige med innføringen i NMF slik at vi kan forberede utøvere og trenere på det som venter de neste årene.

I retningslinjene for drillkonkurranser pr 1. september 2019 er kortprogram en egen konkurranseklasse, der poengsummen ikke blir lagt til i drilldans solo-poengsummen. Man trenger ikke stille med drilldans solo for å kunne stille med kortprogram.
Mer informasjon om kortprogram finnes her: https://musikkorps.no/kortprogram-i-korpsdrill/

Hensikten med kortprogram er å perfeksjonere teknikk innen «byggesteinene» i drill innenfor både contact material, rolls og aerials, samt dansebevegelser. Kortprogram består av åtte obligatoriske elementer som utføres i en fast rekkefølge.

Kursholdere

Vi har gleden av å invitere til utøverkurs i kortprogram i Haugesund 11.-12. januar 2020.
Kursholdere er Andrea Kjerstad og Karoline Aamelfot Tveit.
Begge har lang erfaring fra sportsdrill, og har representert Norge i EM og VM.

Andrea Kjerstad

Andrea Kjerstad, 19 år fra Ålesund. Andrea har vært aktiv utøver i Ålesund Sportsdrill i 12 år, de 5 siste årene har hun vært på landslaget og representert Norge i både VM, EM og Europa Cup. Det siste året har hun ikke vært konkurrerende utøver, men vært trener. Hun har fullført trenerkurs fra Norges Danseforbund. I 2018 fullførte hun også dommerkurs og har nå begynt å prøvedømme i sportsdrill.

Karoline Marie Aamelfot Tveit

Karoline Marie Aamelfot Tveit, 19 år gammel fra Ålesund. Karoline er aktiv driller i klubben Ålesund Sportsdrill og stiller i elite.
Siden 2015 har hun deltatt i flere internasjonale mesterskap og cuper og satser ut i år også!
Karoline har trenerutdanning via Norges danseforbund samt dommerutdannelse.

Påmelding