– På Toneheim samlet jeg et band og spilte inn demo i kjelleren. Det fikk jeg platekontrakt på. Ellers hadde jeg en super sangpedagog som ga meg øvelser som fremdeles er en del av min oppvarming. Det sier Hanne Sørvaag. (Se faktaboks til høyre)

Hanne Sørvaag. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Hanne Sørvaag. Foto: Ole Martin Halvorsen.

På Toneheim gav sangpedagogen meg øvelser som fremdeles er en del av min oppvarming.

Hjelp til å satse

Mange ungdommer har lyst til å satse 100% på musikken, eller på andre, kreative posisjoner innen kulturlivet. På Toneheim Folkehøgskole får elevene undervisning og veiledning innen sitt instrument og fagområde, samtidig som de får hjelp til å finne sitt musikalske ståsted. For mange er den mentale treningen like viktig. Den hjelper dem med å prestere når det er som mest nødvendig, f.eks ved opptak til høyere musikkstudier.

Et år på Toneheim er en god investering for alle, uansett hva de ønsker med musikken.

Passer alle

Toneheim Folkehøgskoles visjon er å utvikle elevene både som mennesker og musikere, og skolens lærere er alle svært dyktige musikere og pedagoger. Et år på Toneheim er en god investering for alle, uansett hva de ønsker med musikken. Det er dette som er det unike ved Toneheim, og som gjør at Hanne Sørvaag, Nilse Petter Molvær og svært mange andre tenker tilbake på sitt studieår med både glede og stolthet. Blant tidligere Toneheim-elever fins sangere og instrumentalister innen en rekke genre, både profesjonelle og amatører.

Åpen dag 16. januar

Toneheim Folkehøgskole har ca. 160 elever som alle driver med musikk, hovedsaklig klassisk musikk og jazz, men her fins også popsangere, dirigenter, komponister, folkemusikere, kirkemusikere og de som har laptop som hovedinstrument. Mange har et bredt interessefelt og engasjerer seg på flere områder. Skolen ligger på Vang prestegård på Ridabu ca 4 km fra Hamar sentrum i Hamar, og eies av et eierlag bestående av organisasjoner i det frivillige musikkliv. Er du interessert i å vite mer, arrangerer Toneheim «Åpen dag» 16. januar 2016.

Toneheim Folkehøgskole

Kampanjesiden