Du har kanskje sett reklamefilmene som har gått på TV2 i mai måned, der ingenting biter på dem som spiller i korps. Enten det er regn, vind eller ujevnheter i asfalten, så fortsetter korpset. For det er de tøffeste som spiller i korps. Korpset som ble brukt i reklamefilmen er Nøtterøy Skolekorps, fra Nøtterøy utenfor Tønsberg. Korpset er et janitsjarkorps som profilerer seg som et marsjkorps og som har vunnet NM i marsjering hele fire ganger.

God rekruttering

Korpset er delt inn i tre – hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps. Totalt er det 95 musikanter fordelt på disse tre korpsene. Korpsets leder, Jan Magnus Fredheim, forteller at det er en god sirkel i korpset.
– Til høsten begynner det 22 nye i hovedkorpset, mens det forsvinner tre. Så da blir vi over 60 i hovedkorpset.

– Hva er årsaken til at korpset rekrutterer så godt?

– Positivt engasjement blant musikantene smitter. Og et slikt positivt rykte sprer seg. Så sørger vi for å også ha god kvalitet på den musikalske opplæringen. Vi er den største kunden his den kommunale kulturskolen, sier den ferske styrelederen.

FORNØYD: Musikantene gliste godt da de mottok en sjekk på kr 30 000 fra REMA 1000 etter å ha deltatt i reklamefilmen i mai måned. Foto: Nøtterøy skolekorps

Heftig dag

Korpset hadde maks utur med været da de skulle inn reklamefilmen for REMA 1000.
– Det var snø om morgenen og det varte fra kl 10 – 18. Reaksjonene blant musikantene var blandet, det var hard jobbing, men i etterkant er alle enige om at dette var gøy, og det har gjort korpset enda mer sammensveiset. Pluss at det er litt kult å være med på reklamefilmen som ruller over TV-skjermen, sier Jan Magnus.

Med tanke på budskapet i reklamefilmen, var det ikke mer enn rett og rimelig at værgudene var litt vrange, og det gjorde nok susen at korpset mottok en sjekk på 30 000,- for oppdraget.

– De pengene sprøytes inn i et miljøtiltak. Musikantene har bestemt at vi skal i klatreparken Høyt og lavt en gang i juni.

Aktiv høst

Før ferien gjenstår 17. maifeiring og deltakelse på NM i marsjering i Oslo første helg i juni.

– 17. mai er en travel dag. Vi spiller på totalt fem skoler, i tillegg til at vi spiller på sykehjem og andre institusjoner. Etter ferien starter semester med overnattingstur på Bolærne.

– Slike miljøtiltak vet vi er viktig, så det er en fin start på semesteret. Så blir det helgeseminarer før den store høstkonserten i kulturhuset. Da er det alltid stinn brakke og stormende jubel, avslutter Jan Magnus Fredheim.