Opprinnelig satte Forbundsstyret av to millioner fra NMFs egenkapital til jubileumsmidler, men etter at kulturministeren tildelte NMF nye fem millioner tidligere i høst, ble potten utvidet.

– Det er en glede å kunne tildele over fire millioner til spennende prosjekter i våre korps og regioner, sier NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø. De fleste korpsene har fått tilskudd på mellom 20 000 – 40 000. Noen få korps har fått 50 000, som var den maksimale summen man kunne oppnå.

1.7 millioner er tildelt NMFs åtte regioner. Her er det f.eks gitt støtte til arrangementet «Kom og bli med» lørdag 28. april i Oslo og NMF Rogalands konsept med å vie en dag til et enkelt instrument. Det betyr at 2.5 millioner kroner er gått direkte til korpsene. Noen av søknadene er prosjekter som involverer flere korps, blant annet Stokmarknes Skolekorps sitt prosjekt. Det innbefatter både Hurtigruten og en rekke lokale korps i Lofoten og Vesterålen.

Alle korps som har fått innvilget støtte må innen 30. november bekrefte at prosjektet blir gjennomført. Midlene må brukes i løpet av 2018 og det skal sendes en rapport i etterkant der prosjektet blir evaluert.

Tildelte jubileumsmidler