Sofie Kolve Haukås er 14 år gammel, og bor i Bergen. Hun spiller trompet og kornett, og skal begynne i 10. klasse ved Rothaugen Skole. Hun spiller både i Krohnengen Skoles Musikkorps og i Sandvikens Ungdomskorps, i tillegg til at hun er med i Frelsesarmeen hvor hun også spiller mye. Sofie er også en del solist med forskjellige korps. Hun har spilt kornett og trompet i snart 9 år.

Naturlig å begynne i korps.

– Min far og min bror var sterkt inne i korpsmiljøet og tok meg med helt fra jeg var veldig liten. Det var derfor helt naturlig for meg å begynne i dette miljøet, sier Sofie.

– Det fantastiske miljøet i korpsbevegelsen er grunnen til at jeg har fortsatt med det. Her får jeg utfordringer både musikalsk og sosialt. Her får man også venner for livet.

Sofie er glad i det meste innen musikk og sport. I tillegg til musikken driver også Sofie med ballsport, men er ikke med på dette noe fast sted. Frelsesarmeen er den eneste faste aktiviteten hun holder på med ved siden av musikken.

– Jeg elsker å danse, synge og spille skuespill, sier Sofie.

Gode minner.

– Noe av det største som jeg husker var da jeg var en liten aspirant og fikk komme på øvelsen til hovedkorpset,  forteller Sofie.

De var så flinke. De var mine store forbilder.

– Nå er jeg blant de eldste i korpset mitt og er blitt et forbilde for de små i skolekorpset , det synes jeg er veldig fint.

Allerede som trettenåring fikk Sofie utfordringer i korpset. Hun spilte en krevende solo med Sandvikens Ungdomskorps under NM janitsjar. De framførte «Audivi Media Nocte», en framføring som ble belønnet med 3. plass i elitedivisjonen.

– På festkonserten fikk jeg gå opp på scenen og ta imot trofeet. Det største da, var at min bror, Sebastian Haukås, fikk andre plass med sitt korps Christiania. Det var veldig stas å få stå på scenen foran så mange mennesker, ved siden av min egen bror.

Sofie Kolve Haukås

Sofie Kolve Haukås

Sommer full av musikk.

Sofie har allerede deltatt på ungdomsfestival på Jeløy, med Frelsesarmeen. Der gikk hun på band-linjen, og fikk spille i blåserekken.

Hun skal til Tyskland med Haukås Musikklag, hvor hun skal være solist, og spille solokornett sammen med sin far, Helge Haukås.

– I Tyskland skal jeg også ha spilletime med professor Reinhold Friedrich som jeg har vært hos en gang tidligere. I slutten av juli skal jeg på orkesterkurs på Halsnøy i 2 uker.

Det blir en sommer full av musikk, akkurat slik jeg liker det.

– Det blir kjekt, avslutter Sofie.

Vi ønsker henne lykke til og god sommer.