Vi tok en prat med leder for korpset, Katie Lossius.

– Korpset har et sosialt mål om samhold som skaper venner for livet, og vi mener mestringen ved å gjøre det bra i en slik korpskonkurranse styrker dette samholdet, forteller hun. Hun løfter også frem opplevelsen av å være en del av korpsfellesskapet er positivt.
– Det er bra å kunne treffe andre korps for å få en følelse av fellesskap og kjenne på at mange barn og ungdom har interesse for korps. Det inspirerer, smiler hun.

For korpsets egen del handler det om å bli stadig bedre, også musikalsk.
– Det er veldig motiverende å få tilbakemeldinger fra utenforstående – fra dommerne. Når korpset for eksempel har jobbet mye med klang i forberedelsene til DM er det veldig gøy å få tilbakemelding om at de har klart å levere på dette. Og dersom tilbakemeldinger ikke er like bra er det fortsatt veldig gøy å ha fått være med på konkurransen og spille en konsert, understreker hun.

Alt om DM 2022

Lang vei mot målet

Korpset er allerede i gang med mesterskapsforberedelser.

– Vi jobber langsiktig med å forberede oss på de stykkene vi skal fremføre. Korpset starter å øve på disse stykkene allerede på høsten, samtidig som de jobber med annet repertoar, avslører Lossius. Det går slag i slag.
– Vi har seminarer og høstkonsert hvor deler av musikken innøves, før vi etter jul og på vinterseminaret arbeider mer intenst med DM-stykkene. Vi prøver også å få til å øve i et bedre lokale enn den vanlige gymsalen for å få erfaring i en mer realistisk lyd-situasjon lik den som er på scenen i Asker.

Sikter på nytt publikum

I 2019 vant Eikeli og Eiksmarka skolekorps 2. divisjon på DM Lørenskog. Neste år deltar de i Asker, og målet er klart:

– Vi sikter ikke på poeng eller plassering, men vår dirigent har sagt at han vil at de som hører på skal ha lyst til å gå på konsert med korpset for å høre stykke fremført en gang til. Det føler vi er en fin målsetning, smiler Lossius. Men først må dirigenten fortelle en vits:
– Vi har en tradisjon om at dirigenten må fortelle noen gode vitser før korpset går på scenen. En fin måte å få musikantene til å senke skuldrene, avslører korpslederen.

– Har du noen eksempler på vitser du kan dele med oss?
– Det var en gang en gris som var så slapp at han dro til England for å bli pig…

Vi ler hele veien til mars 2022. Lykke til, Eikeli og Eiksmarka skolekorps!