[saken er fra RM 2017]

– Vi velger ut stykke senhøstes, slik at hvert enkelt medlem kan starte innøving i god tid før nytt år er i gang. Dette er forøvrig samme stykke som vi deltar med i NM helgen etter Regionmesterskapet, forteller leder Janne Madshus.
– Fra nyttår er det fullt fokus på konkurransene, hvor det holdes seminar med innleide instruktører og det gjennomføres ekstraøvelser.

Påmeldingsfristen for RM er 1. desember

– Hva er det viktigste med en slik konkurranse, for korpsets del?
– Vi ønsker å delta på RM for å utvikle oss musikalsk ved å spille mer utfordrende musikk samt måle oss opp mot andre korps, forteller Madshus, som forteller om et aktivt korps også utenfor mesterskapsesongen:
– Etter NM starter marsjsesongen, med opptreden i barnetog på Karl Johan 17. mai, og diverse spilleoppdrag. Dette er en travel men morsom del av sesongen for Vålerenga Janitsjarkorps. På høsten blir det temakonsert og i desember vår tradisjonelle julekonsert i Vålerenga kirke. I tillegg arrangeres det jevnlige sosiale aktiviteter, som for eksempel kick-off i august før sesongstart.

Med et så aktivt korps må det vel finnes mange gode historier å fortelle?
– Vi har mange gode historier, men de holder vi for oss selv. Vi er en utrolig sosial gjeng som har det fryktelig moro sammen, både med og uten instrumenter, ler hun.

I mars neste år kan du høre resultatet av alle timene med øving!

All info om Regionmesterskapet finner du her