Årets NM ble arrangert for første gang siden 2019, og det har vært en euforisk stemning i løpet av helgen. Årets NM har bestått av 94 korps, litt færre enn vanlig, men svært mange har prioritert å delta til tross for korona.

I 1. divisjon gikk seieren til Sarpsborg Janitsjarkorps, foran Stavanger Musikkorps av 1919 og Borge Musikkorps som nummer tre.

2. divisjon var den den divisjonen med flest deltakende korps. Hele 16 korps deltok her, og Lørenskog Musikkorps gikk helt til topps.

3. divisjon ble vunnet av Musikklaget Brage. Her ble det likegodt dobbeltseier til Møre og Romsdal, i og med at Aalesunds Ungdomsmusikkorps ble nummer to.

Totalt ble det konkurrert i åtte divisjoner.

resultatliste NM janitsjar 2022

Årets NM ble avsluttet med festkonsert med Luftforsvarets Musikkorps, under kyndig ledelse av Lars Erik Gudim.  Det kokte i salen under festkonserten, det var tydelig at NM-deltakerne ikke hadde fått nok.

Populær festkonsert

Det er også mulig å se sending fra elitedivisjon, 1. divisjon, 4. divisjon og 5. divisjon fra helgens konkurranser. I tillegg til å se korpsenes fremføringer inneholder også sendingen analyser fra ekspertene Ole Edvard Antonsen og Tormod Flaten.

Her kan du se sendingene.