Korpsene tripper etter å komme i gang, etter lang tids nitid arbeid.
– Det har godt i å øve, øve og øve med masse humør. Vi dropper høstferie og vinterferie, og trener lange dager, forteller Monica Skjelbred, leder i Øvre Eiker Skolekorps. Gjengen hadde generalprøve før konkurranse-sesongen i januar, med test foran et stort publikum.

– Da stiller venner og familie og andre drillere opp, og vi får gode tilbakemeldinger og råd, forteller hun.

De siste ukene har det vært flere regionale konkurranser i NMF, som hjelper når man skal pusse på formen.
– Vi trener så mye vi kan og justerer programmene om det er nødvendig etter Skjærgårdsdrill. Da jobber vi mye med musikkgjennomkjøring og få bedre kroppsteknikk, forklarer Stine Bustgaard, hovedinstruktør i Manstad skolekorps.

– Nå gleder utøverne seg mest til å se igjen sine drillvenner fra resten av landet, samt at de får vist frem hva de er gode til.

Også gjengen fra Arnestad skolekorps har brukt tiden godt.
– Vi har hatt helgeseminar og ekstratreninger før ØM. I tillegg bruker vi dommerskjema fra forrige konkurranse aktivt for å forbedre oss på de rette tingene, avslører drill-leder i Arnestad skolekorps, Marianne Mathisen-Bergli.

– Utøverne vår gleder seg til å få vist frem programmene som de har trent på siden i høst. Og de gleder seg til å se andre utøvere og se andre kategorier enn det vi selv stiller i. Men det viktigste er at de har det gøy, understreker hun.

Arnestad skolekorps under Skjærgårdsdrill tidligere i år.

 

Hva er det viktigste med ØM Drill?

– Godt samhold og opplevelser er viktig. Når det trenes så mye i forkant av en konkurranse er det viktig å skape gode minner sammen og få inspirasjon til å jobbe videre, mener Bustgaard. Men ØM Drill er også viktig i og med at det er en kvalifiseringskonkurranse.

– Et hovedmål med ØM Drill er selvfølgelig å kvalifisere seg til NM, men det er nesten like viktig å få gode tilbakemeldinger på hva man faktisk kan trene mer på for å utvikle seg, mener Skjelbred.

Trengte sufflør

For mange er det første gang de er på en drill-konkurranse. Ikke alle vet hva de går til.

– Som helt ny drillmamma på første konkurranse ble jeg ganske overveldet over hvor «stor» drill er. Jeg hadde ikke satt meg spesielt godt inn i dette så en av instruktørene våre satt ved siden av meg og var sufflør gjennom hele helgen for at jeg skulle skjønne alt som skjedde på gulvet. Datteren min mente selvfølgelig at jeg var helt håpløs, ler Marianne Mathisen-Bergli. Som nok er bedre forberedt denne gang.

Manstad skolekorps forbereder seg til ØM Drill 2018.