Harald Aagedal er korpsleder i EESK. Han mener det viktigste med deltakelsen er å ha et konkret mål å jobbe mot.
– Det viktigste er å kunne jobbe systematisk med å heve det musikalske nivået over en lengre periode.  Det er sjelden vi har anledning til å gå inn i detaljer slik som vi gjør under oppkjøringen til konkurransene, forteller han. Korpset begynte å forberede seg tidlig:
– Vi begynte å innstudere stykkene tidlig i januar. Noe av det viktigste i forberedelsen har vært seminaret vi hadde i begynnelsen av februar.  Da reiste vi til Kragerø for å jobbe med konkurransestykkene en hel helg.  Nivåhevingen etter disse intensive dagene var helt utrolig, i tillegg til at vi fikk tid til mye moro også, avslører lederen.

– Hva gleder musikantene seg mest til?
– Jeg tror nok musikantene gleder seg til å vise frem det de har øvd på i lang tid. Mange av de yngste som nylig har kommet opp i hovedkorpset grugleder seg litt til å få bedømming og til å bli rangert. I juniordivisjonen er det jo ikke fullt så alvorlig, forteller korpslederen.

Han forteller om et korps som er flinke til å dra i samme retning.
– Vi har nylig arrangert en øvekonkurranse der vi satte oss et felles mål for hvor mye vi til sammen skulle øve.  Etter å ha nådd målet, feiret vi det med å besøke en innendørs fornøyelsespark med mange artige aktiviteter, smiler Aagedal.
– Ellers har musikantene vært flinke til å møte på øvelsene.  De vet at det er spesielt viktig i denne perioden. Uken før konkurransen har vi også holdt en kort konsert med konkurranseprogrammet. Det gir oss en pekepinn på hvordan vi ligger an og hva vi kan jobbe med den siste øvelsen før konkurransen.

– Ja, nå er det jo bare noen dager til korpsmesterskapet. Hvordan ligger dere an?
– Vi føler nok at vi gjerne skulle hatt litt mer tid til finpussing, men sånn er det alltid. Det vil alltid være ting man kan jobbe mer med, men det begynner å bli bra, og vi gleder oss, understreker han.

Etter at konkurransen er over begynner korpset med forberedelsene til 17. mai.
– Det tar alltid litt tid å komme i gang med marsjering, så derfor er det greit å ha øvd godt på marsjene på forhånd. Etter 17. mai blir det fullt fokus på årets store begivenhet for hovedkorpset. Vi reiser på korpstur til La Manga i Spania fra 20. til 25. juni.  Dette kommer til å bli en fantastisk tur, og alle musikantene har gledet seg til denne turen lenge allerede, avslutter Harald Aagedal for Eikeli og Eiksmarka skolekorps.

Hovedkorpset går på scenen 16.05, mens juniorkorpset sitter på scenen i Multisalen 13.45. Lykke til!
Se spillerekkefølgen her