– Dette er gledelige nyheter, og dette har vi hamret på i lang tid, ja helt siden februar da denne forskjellen ble en realitet, sier president i Norges Musikkorps Forbund, Rita Hirsum Lystad.  Sammen med generalsekretær Karl Ole Midtbø deltok hun på møtet med statssekretær Emma Lind i kulturdepartementet i går,  og der ble dette tatt opp.

– Som sagt er det veldig gledelig. Når det er sagt, så skulle det bare mangle. To måneder har det tatt, det er altfor lenge.

Mer om møtet med statssekretær i Kulturdepartementet kan du lese her. 

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om en meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.

Lettelser for voksne

Det var gode nyheter også for voksenkorpsene på dagens pressekonferanse. Det åpnes også for at voksne kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil 10 personer, så lenge de kan holde minst én meters avstand. Utendørs kan voksne drive organisert aktivitet i grupper på inntil 20 personer, så lenge de kan holde minst én meters avstand.

Hirsum Lystad påpeker imidlertid at korpsene må fortsatt forholde seg til de lokale bestemmelsene, så selv om det nå gjøres endringer på nasjonale tiltak, så er det en rekke lokale tiltak som er strengere,