Det var ingen ringere enn Åse Kleveland som var konferansier under arrangementet. Den tidligere lederen av Norsk Musikerforbund har opplevd truslene om nedleggelse av forsvarskorps før, og var ikke et øyeblikk i tvil om hun skulle si ja til å være ettermiddagens konferansier.

«Gjør dette hvert år!»

– Dette var helt fantastisk! Jeg hadde klump i halsen under hele seansen, og med så mange korpsfaner som omkranset det hele, ble det et mektig arrangement. Et sånt arrangement burde korpsbevegelsen ha hvert år. Dette er tross alt landets viktigste plass, sier Åse Kleveland og legger til at hun håper politikerne fatter en klok beslutning.

Sterkt inntrykk

De mange fanene som omkranset Løvebakken skapte en mektig symbolsk effekt. Så sterkt inntrykk gjorde det på enkelte av forsvarsmusikerne at de tok til tårene. Og NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø, som var en av dem som holdt appell, var begeistret over alle som hadde kommet med faner.
– Når initiativet også kommer fra musikere i et av våre toppkorps, så viser det noe av verdiene og holdningene som gjennomsyrer korpsbevegelsen, sier Midtbø.

Grande avsluttet

En av de politikerne som har flagget tydeligst at hun er sterk motstander av nedleggelse av forsvarskorpsene, er Venstreleder Trine Skei Grande. Hun har en fortid i skolekorps i Nord-Trøndelag og holdt en flammende appell om viktigheten av å beholde Forsvarskorpsene.

– Hvordan er sjansen for at dagens situasjon med fem forsvarskorps vil overleve?
– Det er veldig åpent. Det kan slå begge veier, men slaget står nå fremover, sier hun.

Sjekk vår facebookside og se videoen fra arrangementet.

Les: Stor støtte til Forsvarets musikk

Les: Syng og spelar for å bevare forsvarsmusikken