En av dem er Eirik Hannevik på 20 år. Han har spilt to sesonger i Kleppe Musikklag på Askøy, før det spilte han i Ytrebygda skolekorps i Bergen. Han er på nasjonalt brassbandkurs for andre gang. I fjor måtte han jobbe, så derfor var det ekstra kjekt å komme tilbake til Manger folkehøgskole dette året.

Gamle kjenninger

– Ja, det er stas å komme her og få spille med så flinke folk og sånne instruktører, sier han. Tubaisten er klar for undervisning med Magnus Brandseth, som til daglig spiller tuba i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. De kjenner hverandre gått fra før.

– Jeg hadde Magnus som lærer på videregående på musikklinjen på Langhaugen skole, forteller Eirik. Han er godt fornøyd med at han kan fortsette å lære mer av Magnus.

– Han har en utrolig teknikk, det er helt fantastisk hva han får til med tubaen, sier Eirik når vi spør hva Magnus er spesielt flink til.

Ellers er det opplagt at en uke med så mye øving gir en solid formtopp.

– Den skal jeg benytte meg av til å øve mye hjemme på egenhånd, sier Eirik, og Magnus nikker.

– Det er nettopp det vi er her for. Inspirere, så noen frø og gi dem en del verktøy. På den måten får de mer lyst til å øve når de kommer hjem, og vi ser også at de forbedrer seg fra år til år. Mange av deltakerne er gjengangere, og det er inspirerende å se at de blir flinkere for hver gang de kommer, sier Magnus.

Konsert på søndag

Et hvert kurs jobber mot en avsluttende konsert, nasjonalt brassbandkurs er intet unntak. Søndag kl 16 er det konsert i Fana kulturhus. Før det skal det terpes på stykkene som skal spilles. Reid Gilje er myndig, men humoren er der hele tiden. Han forklarer hvordan han vil ha det, og deltakerne responderer.

Reid Gilje dirigerer brassbandet på nasjonalt brassbandkurs.

– Bra, mye bedre, perfekt!

Det nasjonale brassbandkurset består av 38 musikere fra sju av åtte av NMFs regioner. Kun NMF Trøndelag er uten deltakere på årets kurs. Du kan også se en video fra torsdagens øvelse på NMFs instagramkonto, nmfkorps.