Alle som alt har meldt seg på får melding først etter pinsa.

Nytt tilbud til brassentusiaster

I år arrangeres NASJONALT BRASSBANDKURS på Manger Folkehøgskule for ungdommer mellom 17-21 år. – Med nasjonalt brassbandkurs ønsker vi å gi et tilbud til de eldste musikantene i skolekorpsene som gjerne trenger nye utfordringer, og til unge voksne opp til 21 år som fremdeles er aktive musikanter og vil gå på sommerkurs, forteller generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Karl Ole Midtbø.

Musikalsk leder på kurset er Reid Gilje. Han er fast dirigent i Eikanger-Bjørsvik Musikklag, og har lang erfaring med å undervise på sommerkurs.

Hvorfor er kurset lagt til Manger Folkehøgskule?

– Å samarbeide med Manger Folkehøgkule om et nasjonalt brassbandkurs er helt naturlig for NMF. I Nordhordland og rundt folkehøgskolen er det et unikt og sterkt brassbandmiljø, og ved å ha dette kurset kan vi være med å forsterke dette. Veldig kjekt om folkehøgskolen får flere søknader til skolen som følge av at musikantene har hatt det kjekt på kurs, forteller han.

– Hva er de viktigste stikkordene for innholdet på kurset?

– Kurset skal bygge videre på rammeplanen vi har for de andre sommerkursene våre, med samspill, teori og gruppeundervisning med dyktige instruktører. Men for musikanter i alderen 17-21 år som er kommet langt på instrumentet sitt, vil det bli særlig fokus på interpretasjon og modning, forteller Midtbø.
Han synes også det er spennende at ungdommer fra hele landet får en mulighet til å møtes og bli kjent.
– Ungdommer som møtes over flere dager knytter gjerne sterke bånd og får venner for livet. Og ved å gå på et nasjonalt kurs får de unge etablert gode,  og enda bredere nettverk med personer som har samme store interesse for musikken. Det er i seg selv en god grunn til å bli med på kurs, forteller han.

For å bli med på kurset må du logge deg på via «min side». Du må logge deg på med brukernavn (medlemsnummer) og passord.

Er du korpsleder eller styremedlem og skal melde på flere fra korpset ditt, gjør du det via korpsdrift.no.

Pris kr 4900,-