Gode resultater fra Nations Cup

Nations Cup er en konkurranse som er opprettet for at også drillere med mindre erfaring fra internasjonale konkurranser skal kunne delta. Det startet 4. august og varte til 8. august. Norske deltakere gjorde stor innsats i konkurransen, blant annet en 1. plass i X-strut som gikk til Malene Hagen fra Nordby Drill.

PALLEN: Alva Talmo Rønn (2. plass), Malene Hagen (1. plass) og Ida Celine Øyehag (3. plass) er blant de flotte resultatene fra Nations Cup 2023. Foto: Nordby Drill

Norge gjorde god figur under Nations Cup, og deltakere fra både NMF og Norges Danseforbund endte konkurransen med 2 gullmedaljer, 2 sølvmedaljer og 6 bronsemedaljer.

Totalt tok Norge 10 medaljer under Nations Cup spredt over deltakere fra NMF og Norges Danseforbund. Illustrasjon: IBTF

Finaleresultater for Nations Cup finnes her.

 

Verdensmesterskapet ga gode resultater 

Under første konkurransedag i VM var det Majorettes-grenene som stod på programmet. De norske troppene leverte glimrende fremførelser, og torsdag ettermiddag fikk vi vår første gullmedalje. Sveio Drill er verdensmestere i klassen Baton Team Junior! 

VERDENSMESTERE: Sveio Drilltropp tok gullmedalje i Baton Flag Junior. Foto: Tharand Hurlen

Sveio Drilltropp og Åkra Drill tok også sølvmedalje i klassen Exhibition Corps Junior. I tillegg tok Elverum Drilltropp og Krystallen drill bronsemedalje i Baton Flag Senior. I klassen Showtwirl Corps Junior tok Sveio Drill og Haugesund drillkorps bronsemedalje. Sveio Drill stikker dermed av med både gull, sølv og bronse.

BRONSE: Sveio Drilltropp og Haugesund Drillkorps mottar sin bronsemedaljer i Showtwirl Corps Junior. Foto: Tharand Hurlen

Totalt sett kom Norge på en fjerdeplass i verdensmesterskapet med 507 poeng, 10 poeng foran Canada som tok femteplassen. Se full resultatliste her.

Presidenten jubler 

President Rita Hirsum Lystad har hele uken fulgt spent med hjemmefra, og er henrykt over hvor høyt nivå de Norske drillutøverne presterer på.

– Det at vi har utøvere på verdensnivå gir meg en utrolig stolthetsfølelse. Jeg gratulerer alle deltakere, trenere, foreldre og styremedlemmer med en fantastisk innsats på tvers av landet. Sammen har dere skapt noe stort, og jeg gleder meg til å følge utviklingen videre. Jeg ønsker også å berømme alle medaljene utøverne nå tar med seg hjem. Dette er en stor bragd som jeg er stolt av å representere, sier presidenten.