Før Forbundsstyret hadde sitt møte, hadde NMF-administrasjonen møte med korpsene i elitedivisjonen. Dette for å blant annet høre hvordan de så for seg mulighetene til god NM-forberedelse.

Vi har også lyttet til ALLE NM-korpsene, både gjennom spørreundersøkelse i desember og  mailer vi har fått fra korps.  Det er selvsagt en tung beslutning å ta , da dette er et arrangement som betyr mye for mange av våre korps og enkeltmedlemmer. Dessverre må vi fremdeles forholde oss til strenge restriksjoner, både for øvingssituasjon og arrangementer. Derfor var det ingen vei utenom, sier NMFs generalsekretær, Karl Ole Midtbø.

– Vurderte Forbundsstyret å utsette arrangementet?

– Det ble diskutert, men her har korpsene vært klar ganske lenge på at det var et alternativ som man ikke ønsket. Det er mange ulike arrangement gjennom året, og en eventuell utsettelse kunne fort kommet i konflikt med andre arrangement.

I tillegg til spørreundersøkelse og møter med elitekorpsene, har det også vært kontakt med Kulturdepartementet for å prøve å få raskere avklaringer rundt øvingssituasjonen for korpsene.

– Vi har prøvd å ha en god og grundig prosess for vurderingene. Både vi , som arrangør, og korpene er skuffet over at resultatet måtte bli som det ble. Det er trist å måtte avlyse NM for andre år på rad, avslutter Midtbø.