– Det er med tungt hjerte vi avlyser arrangementet, sier NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø.

– Etter samtale med kommuneoverlegen tidligere i dag, har vi fått en sterk anbefaling om å avlyse arrangementet, for på den måten å dempe utbredelsen av koronasmitten. Vi vet det er mange som har lurt på om NM janitsjar ville bli avlyst, og vi ønsker å ta avgjørelsen nå, fremfor å drøye helt inn mot selve arrangementet. Dette gjør vi ikke minst med tanke på alle korpsene som nå går inn i sluttfasen av forberedelsene til NM, sier Midtbø.

– Som sagt er dette en tung beslutning å ta, men det er også snakk om å vise samfunnsansvar i en tid der storsamfunnet forbereder seg på en pandemi.

Det har vært vurdert om en skal arrangere konkurransen uten publikum, men det er konkludert med at det uansett vil være store folkemengder samlet i Olavskvartalet, og med kommuneoverlegens sterke anbefaling i bunn, har ledelsen i NMF konkludert med at hele arrangementet avlyses.

Når det gjelder forhold som deltakeravgift o.l. knyttet til avlysningen, vil dette bli diskutert på Forbundsstyrets møte førstkommende torsdag. Informasjon vil bli sendt deltakerkorpsene i etterkant av møtet.