På Royal Garden er det 6. divisjon som foregår på fredagen. Hommelvik Musikkorps er et korps som deltar hvert år, som regel i 6. divisjon.

– Vi liker oss i 6. divisjon. Det passer oss bra å delta på fredags ettermiddag, sier Ann Mari Husås, fløytist og styremedlem i korpset. Hommelvik Musikkorps holder til i Malvik kommune, øst for Trondheim, så korpset er praktisk talt på hjemmebane.

– Vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringen vår. Godt å endelig kjenne på nerver igjen, sier Ann Mari, som etter en lang pause på 20 år, nå har spilt med Hommelvik i sju år.

– Jeg angrer ikke på det, smiler hun.

Noe eget med NM

27 år gamle Andreas Havnen Johansen dirigerte korpset i dag, og også han er strålende fornøyd med gjennomføringen.

– Det  er noe med energien som kommer når man sitter på scenen i en NM-konkurranse. Da yter musikerne sitt beste, sier Andreas, som er oppvokst med brassband på Sunnmøre.

– Ja, jeg har spilt en del NM-konkurranser i Grieghallen. Men nå er jeg her i Trøndelag og dirigerer skolekorps og aspirantkorps, så jeg får kjørt meg med alle aldersgrupper, noe jeg trives veldig god med.

NMFs musikksjef ble intervjuet av programleder Stein Skorpholm på livesendingen fra konkurransen. Han uttrykte stor begeistring for nivået til korpsene etter korna.

– Det gjelder korpsene i alle divisjonene, ikke bare de i toppen.

Sendingen ser du her

Mr NM janitsjar, Helge Tiller blir intervjuet på direkten av Jørgen Foss.

Enorm utvikling

2022 er Frivillighetens år, og i den forbindelse var kanskje den som har preget NM janitsjar i størst grad, Helge Tiller, intervjuet.

 

– Det er utrolig kjekt å invitere til NM igjen i en nyoppusset Olavshallen. Tiller la også vekt på den rivende utviklingen som arrangementet har hatt de siste tretti år.

– Da vi startet opp i 1990 var det to divisjoner. Nå er det åtte.

I morgen fortsetter NM med elitedivisjon, 2. divisjon, 3. divisjon og 6. divisjon. Som vanlig er det festkonsert med Luftforsvarets Musikkorps lørdag kveld og premieutdeling.