Bergen tok storeslem og vant både innen brass og janitsjar. Blant brassbandene var det Tertnes skoles Musikkorps som vant, ett poeng foran Ytrebygda Skolekorps, også fra Bergen.  I 1. divisjon janitsjar tok Bergenskorpsene alle de tre første plassene og tapetserte pallen. Midtun Skoles Musikkorps vant, foran nabokorpset Skjold Skoles Musikkorps, mens Ulriken Janitsjar tok siste plass på podiet..

I 2. divisjon brass gikk Skodvin Skulemusikk til topps, med nyskrevet stykke av Kjetil Djønne. Djønne gikk nettopp til topps i klassen «Årets gjennombrudd» innen klassisk/samtidsmusikk i Musikkforleggerprisen.

Komponisten omtaler stykket slik:

Essensen av hva et skolekorps er, har inspirert meg i denne komposisjonen. Et knutepunkt mellom musikanter i alle aldre og et sted hvor unge kan føle tilhørighet. Flere av verdiene i et skolekorps har en positiv innvirkning på hvordan musikantene skal vokse og modnes.

De lærer om kultur og disiplin, i tillegg til å oppleve samhold og mestring. En skolekorps-hverdag har alltid et mål, og å nå mål sammen uten en reservebenk, er uvurderlig. Høye ambisjoner og en felles vilje til å bli bedre er å kjenne igjen i et skolekorps.

I min oppfatning av Skodvin Skulemusikk finner jeg nettopp disse verdiene:

Samhold, tilhørighet, innsats og ambisjoner. Dette er også navnene på stykkets fire deler.

Verket skildrer ekkoet som danner seg i form av den siste tonen i lokalet før applausen etter en konsert. Ekkoet i gangene i pausene, eller i øvingsrommet under prøvene. Ekkoet, eller konsekvensen av alt arbeidet som blir lagt ned både av musikanter og foreldre. Ekkoet av et samhold og en tilhørighet som kan vare livet ut.

3. divisjon var de divisjonene med flest deltakere, og totalt deltok det 66 korps. Med bakteppet som har vært i år utroper forfatter av artikkelen herved alle korpsene som deltok som vinnere!

Makeløst

– Vi er veldig stolt av at så mange korps har fått til å sette sammen så mye bra musikk. Det gjør meg optimistisk foran høsten, sier NMFs generalsekretær, Karl Ole Midtbø.

Sendingene fra årets NM ligger ute en uke.

NM skolekorps brass

NM skolekorps janitsjar

Resultater

Resultater NM skolekorps brass 2021

Resultater NM skolekorps janitsjar 2021