Om Korpssamspillet
NMF Øst inviterer til overnattingssamlinger hvor samspill i korps står på programmet, og i Marikollen Kultursal får regionens korpsungdom en mulighet for sosiale og musikalske opplevelser.
– Tilbudet om helgesamspill har vist seg å være veldig populært, og helgene har vokst så mye at man har sett seg nødt til å dele opp i to korps, forteller prosjektleder Mads Myr Munthe-Kaas.
– Aldersspredning er fra 13 til 19 år, og de ledes av våre eminente dirigenter Øystein Vadsten Olsen og Maren Kristine Mørck. I tillegg vil et team med sør-afrikanere fra PULSE-prosjektet komme opp lørdag ettermiddag for å jobbe med musikantene. Dette blir en anderledes musikalsk opplevelse, lover han.

Prosjektlederen lover en stappfull helg:
– Dirigentene har valgt ut et variert program som skal både engasjere og utfordre musikantene. Innimellom øvelsene blir det tid til å få nye venner, og kanskje møte igjen noen man kjenner fra før, forteller han.

Søndag blir det hentekonsert i Marikollen Kultursal. Konserten starter kl. 16.00.

Samtidig, ikke så langt unna…
I helgen befinner også flere av Norges beste konkurransedrillere seg på Internasjonalt elitekurs i Lillestrøm. Noen av verdens aller fremste instruktører skal inspirere og veilede.
– Undervisningen foregår hele lørdag og søndag. I tillegg til fellesundervisning har mange av utøverne booket tid alene med instruktørene, for å få ytterligere feedback og coaching til videreutvikling. Utøvere fra hele landet deltar på workshopen, forteller Myr Munthe-Kaas.
– I tillegg deltar 20 instruktører på kurs med blant andre Christine Bel og Linn Kvade Rannekleiv. Det blir en full helg, smiler prosjektlederen.

Noen av instruktørene
Karrissa Wimberly
– Flere ganger verdensmester i diverse klasser, og tidligere Miss Majorettes of America
Christine Bel
– Technical director NBTA Europe, og tidligere verdensmester i solo 1 baton (NBTA)
Thomas Johansen
– Profesjonell danser innenfor jazz, ballet og moderne, og tidligere landslagstrener for Sverige
Linn Kvade Rannekleiv
– Vinner Baton d’Or 2013 og Nasjonal drillinstruktør

Mer om drillkurset
Mer om samspillhelgen

Workshop drill

Workshop drill