Norgesmesterskapene byr på gode konkurransearenaer for alle genre.

I Larvik konkurreres det i Kulturhuset Bølgen og i Sliperiet Kulturverksted. I Stavanger konkurreres det i Kuppelhallen og Fartein Valen i Stavanger Konserthus. Alle salene har gode akustiske forhold for korpsmusikk.

Drillkonkurransen gjennomføres i Håkonshallen på Lillehammer for tredje gang.

Deltakere

Det er 30 deltakerkorps i NM skolekorps janitsjar og 37 deltakerkorps i NM skolekorps brass. I NM korpsdrill er det 43 korps som deltar med 415 startnummer.
I Stavanger konkurreres det i fire divisjoner, mens korpsene i Larvik konkurrerer i tre divisjoner. Alle korpsene i brass og janitsjar er gjengangere og godt kjent med NM- formatet.

Program

Appen program.no benyttes for brass og janitsjar, og kan lastes ned via appstore eller Google play. Her vil dere finne spillerekkefølge, dommere, annonser og annen informasjon som normalt vil være på trykk. Resultatene publiseres også i appen.

Rekkefølgen finnes også her:

For NM korpsdrill finner dere startlisten her:

Festkonsert og premieutdeling

Årets festkonserter i Stavanger:
Kl. 18.00 Festkonsert og premieutdeling 2. og 3. divisjon – Fartein Valen
Kl. 19.45 Festkonsert og premieutdeling 1. og 4. divisjon – Fartein Valen

I Larvik holdes festkonserten i Jotron Arena kl. 19.30.

Premieutdeling for begge konkurranser foregår etter festkonserten.

Sosiale medier 

Det er mulig å følge arrangementene på våre kanaler i sosiale medier:
Instagram 
Facebook
TikTok

Fokus på utvikling

NM skolekorps er et av årets høydepunkt for både utøvere, foreldre, instruktører og dirigenter. Konkurransene skal fungere som et verdifullt virkemiddel for å bidra til positive og utviklende korpsopplevelser. Langsiktig, målrettet og nitid øving skal presenteres for både publikum og dommere.

Å delta i NM kan være utviklende for korpset. Forutsetningen for å lykkes er å bruke konkurransen som et virkemiddel i korpsets musikalske utvikling.  Med riktig fokus oppnår en at både korpsets og enkeltmedlemmets selvfølelse og identitet blir styrket. Det er gøy å vinne, men aller best er det å vinne over seg selv!

I tillegg til egne prestasjoner, er NM også en unik mulighet til å oppleve andre korps, la seg begeistre over andres prestasjoner og bli inspirert til videre innsats. NM er en fantastisk arena hvor fellesskap og nettverksbygging mellom korps får en sentral plass. NMFs verdier; Fellesskap – Trygghet – Mestring – Utvikling  skal prege NM-arrangementene.