Korpsets dirigent Robert Solberg Nilsen er krystallklar på hvorfor han syns det er viktig å delta i korpskonkurransene:

– Noe av det fine med disse konkurransene er at man får mulighet til å jobbe med og fordype seg skikkelig i den samme musikken over lenger tid. Dette utvikler basisferdighetene i korpset, samtidig som det er inspirerende for korpset å få så stort overskudd på stykkene at de kan strekke seg lengst mulig musikalsk, mener han.

– Det er viktig for oss å ha gode mål og konserter å jobbe mot. Å lage gode produkter sammen gir et fantastisk samhold og masse musikkglede.

Full besetning gir bedre øvelse!

Korpset med base på Steinerskolen på Hovseter har en relativt tradisjonell oppkjøring til mesterskapsdeltakelsen.

– Vi har ukentlige øvelser og pleier også å ha ett seminar i forkant av konkurransen. Alle musikantene har ukentlige spilletimer med veldig gode instruktører, der de kan få hjelp med korpsstoffet når det er behov, forteller Solberg Nilsen, og avslører at korpset kommer til å stille ekstra forberedt neste år:

– Tidligere startet øvelsen rett etter skoletid, og de eldste musikantene rakk bare siste halvdel av øvelsen. Nå har vi fått flyttet øvingsstart til ettermiddagen, og har endelig full besetning hele øvelsen, smiler han.

Alt om distriktmesterskapene i NMF Øst

Med 93 poeng gikk Gjallarhorn til topps i 1. divisjon under Distriktmesterskapet på Lørenskog tidligere i år. Hva var nøkkelen til suksess?

– Jeg tror alltid repertoarvalg er en utrolig viktig faktor. Man må velge god musikk som fenger, utvikler og strekker korpset, uten å tøye strikken for langt, smiler han. De siste åtte årene har han dirigert korpset, og det hjelper når man skal velge konkurranserepertoar:

– Man må kjenne hver enkelt musikant, styrker og svakheter, og velge ut fra den besetningen man har. Alle skal få utfordringer og bli stilt krav til ut fra det som er realistisk for den enkelte. Samtidig tror jeg en generell nøkkel til suksess er å hele tiden ha fokus på basisferdigheter i alt man gjør.

Klang, intonasjon, rytmikk, artikulasjon og aktiv musisering må jobbes kontinuerlig med, året rundt, og har ingen nedre aldersgrense.

Kort reisevei til Lørenskog

Heldigvis er det ikke for lang tur fra Hovseter til Lørenskog, der Gjallarhorn stiller også neste år:

– Vi hadde en litt nervepirrende busstur i forbindelse med NM i Larvik et år. Vi skulle kjøre buss fra skolen samme dag, men bussen kom for sent, og greide i tillegg å kjøre seg fast inne i skolegården, der det er en veldig smal innkjøring, mimrer dirigenten.

– Etter mye om og men og litt oppvarming på buss, rakk vi akkurat å løpe innom oppvarmingsrommet i noen minutter før vi var ute på scena og spilte konkurranse. Etter dette har vi vært flinke til å gi beskjed om at bussene ikke skal plukke oss opp inne i skolegården, ler han.

Vi satser på at bussen er presis i mars neste år!

I vår inviterte Gjallarhorn med seg Lars Lillo- Stenberg fra DeLillos på konsert, til stor suksess

I vår inviterte Gjallarhorn med seg Lars Lillo- Stenberg fra DeLillos på konsert, til stor suksess