– Det er på tide at drillerne også får sin rettmessige oppmerksomhet på denne arenaen, sier NMFs kommunikasjonssjef, Håkon Mogstad.

– I år velger vi også å endre «årets korpsleder» til «årets korpsbygger». Grunnen til det er at det er så mange tilitsvalgte som gjør en enorm innsats, men som ikke nødvendigvis er valgt leder. Det gjør at vi får flere valgmuligheter, fortsetter Mogstad.

Mer aktiv jury

Årets jury ledes av Dan Børge Akerø. Han har med seg kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Tonje Sagstuen, Lars Otto Ullereng, daglig leder av Lillestrøm kultursenter, Grethe Helle Rasmussen, førsteammanuensis ved Barrat Due og dirigent, Bjørn Sagstad.  Daglig leder i NMF Trøndelag, Geir Ulseth er sekretær i juryen.

– Korpsene har mulighet til å nominere som i fjor, og vi har sett at nominasjonsskjemaene de første to årene har vært i overkant rigide.  Vi gjør det derfor lettere for korpsene å nominere, samtidig som juryen har mulighet for å be korpsene om å nominere personer de mener kan være interessante.

Det er ofte slik at priser som blir utdelt går glipp av gode kandidater, nå satser vi på at juryen får en tøff jobb med å nominere tre finalister i hver klasse, sier Mogstad.

Følgende vinnere skal kåres

Årets skolekorpsdirigent
Årets voksenkorpsdirigent
Årets korpsbygger, skolekorps
Årets korpsbygger, voksenkorps
Årets drillpris
Årets talent (ingen nominering)

Det betyr at voksenkorpsene og drillmiljøet også blir presentert på konserten. Prisen «Årets miljøskaper» derimot, forsvinner.

– Det har vært viktig for oss å samle alle prisene vi deler ut under én og samme begivenhet. Med en ny drillpris samler vi hele NMF-familien 14. november på Hamar, sier generalsekretær Karl Ole Midtbø.

Kriteriene

Juryen legger til grunn følgende kriterier for de ulike prisene.

Dirigentpriser: En person med god musikalsk og pedagogiske kompetanse, god på ledelse av såvel musikk som mennesker, kulturskole, grunnskole, foreldre, musikanter, må kunne vise til gode resultater som lagbygger, opplæringsansvarlig, og skaper motivasjon og begeistring i korpset.

Korpsbyggerprisene: En person som gjennom sitt engasjement og sin kompetanse har vært en avgjørende drivkraft i korpset gjennom flere år, prisen skal tildeles en som tydelig er god på struktur, arbeider systematisk og selvstendig, og gjennom sitt engasjement får korpset til å fungere godt og begeistrer de rundt seg.

Årets drillpris: En utøver, instruktør/koreograf, eller en person som gjennom sin innsats har gitt drilltroppen/miljøet positive ringvirkninger.

Slik nominerer du

Skriv en begrunnelse for hvorfor du mener nettopp DIN KANDIDAT bør vinne en av årets priser.  Send en mail til nominasjon@musikkorps.no og merk mailen «nominasjon BTP-konserten».

Frist for nominering er 1. oktober.