Publisert 13/05/2017 - Oppdatert 23/10/2017 Sør-Tromsøya skolekorps ble vinnere av generasjonskorpsklassen. Foto: Privat Forfatter: Christina Solheim Karstad

Nordnorsk mesterskap 2017

Årets NNM arrangeres for første gang i Narvik. I år kan vi også tilby skoleovernatting for de som ønsker det!

1. september: Frist for å melde på korpset generelt
25. september: Frist for å melde inn detaljer

Her er noen bilder fra årets NNM:

Etter sterke ønsker fra regiontinget er det nå avgjort at årets NNM skal arrangeres i Narvik, nærmere bestemt på Folkets hus. Merk også at datoen ikke er siste lørdag i oktober, men en uke tidligere.

Mesterskapet arrangeres for

• Aspirant- og juniorkorps
  • Skolekorps
  • Generasjonskorps
  • Amatørkorps

Drillere er selvsagt også velkomne til å drille mens korpset spiller, selv om det ikke vil ha noe å si for vurdering og plassering av korpset. Det vil være god plass på scenen for dette.

Konkurransen avvikles på Folkets hus, kulturhuset i Narvik. Den musikalske prestasjonen vil bli bedømt av to dommere med musikkfaglig bakgrunn og det vil også være en høyt hengende publikumspris i hver klasse.

I år som i fjor være flere utstillere på plass som selger korpsrekvisita, instrumenter og annet musikkrelatert materiale.

Teknisk arrangør står for salg av kaffe/mat dagtid, samt at vi arbeider med å få til feks en tacobuffet på skolen korpsene overnatter på korpsene som ønsker det lørdag kveld.

Påmelding

For å melde på korpset, må det sendes mail til nordnorge@musikkorps.no, hvor følgende opplysninger SKAL være med:

• Korpsets navn
  • Kategori det meldes på i (asp./juniorkorps, skolekorps, generasjonskorps eller amatørkorps)
  • Om korpset har brass- eller janitsjarbesetning.
  • Estimert antall deltakere
  • Om korpset ønsker overnatting på skole eller hotell. (NB, se info om overnatting)
  • Dersom korpset IKKE ønsker å bestille medaljer ønsker vi å få beskjed.
  • Om korpset har med drillere må  det gis beskjed om, og ca. antall opplyses.
  • Korrekt fakturaadresse (gjerne epostadresse) for korpset samt kontaktperson.
  • Alle deltakere i konkurransen må være meldt inn i Korpsdrift innen 1. oktober
  • Hvert korps tildeles maksimum 15 min spilletid på scenen. Ut- og innmarsj kommer i tillegg.

Frister:

1. september: Frist for å melde på korpset generelt (med opplysningene over)
25. september: Frist for å melde inn følgende:

• Nøyaktig antall deltakere (og medaljer)
  • Repertoar. Partiturer skal også sendes inn innen denne fristen.
  • Kart over hvordan korpset sitter
  • Slagverkbehov (Trommesett, pauker etc.) Stikker og køller medbringes av korpsene selv.
  • Eventuell avmelding må gjøres innen 25 sept. Ingen refusjon av deltakeravgift etter denne dato.

Spørsmål

Eventuelle spørsmål om mesterskapet rettes til daglig leder: christina@musikkorps.no eller 95164693.

Ytterligere informasjon om konkurransen sendes per e-post når korpset har meldt seg på.

• Aspirantkorps: 1500 kr per korps.
  • Skole-, generasjon- og amatørkorps: 3500 kr per korps
    OBS: Eventuelt sammenslåtte korps må tydeliggjøre dette i påmeldingen, og det er viktig at korpslederne i de ulike korpsene samsnakker – og gjerne avtaler at èn av lederne foretar påmelding og evt. justeringer.
  • Medaljer: 50 kr per stykk.
  • Overnatting på skole fredag-søndag (med enkel kveldsmat fredag, frokost lørdag og søndag) 300,-
  • Middag på skolen på lørdags kveld (feks tacobuffet) 100,-

Husk å oppgi korrekt fakturaadresse i påmeldingen (gjerne epostadresse)

Overnatting

Overnatting på skole

Vi har gleden av å tilby skoleovernatting på Oscarsborg videregående skole for de som ønsker det. Her blir det servert frokost lørdag og søndag, samt enkel kveldsmat på fredag. Dersom det er interesse for det, jobber vi med å få til en tacobuffet eller annet på lørdags kveld.

Overnatting på hotell

NMF har avtale med Choice-kjeden og Quality Hotel Grand Royal kan tilby enkeltrom til 715 per pers eller dobbeltrom til 436 per pers.

NB:Korpsene bestiller og betaler rom selv. Bestilling sendes til q.royal@choice.no. Oppgi følgende kode: 1099GR000726. Rommene må bestilles innen 15 september for å få avtalepris. Etter denne dato er det ordinære priser som gjelder.

RESULTATER

Resultater for årets konkurranse:

Skolekorps

5 Vestvågøy Janitsjar 87

6 Jernbanens Musikkorps 86

Spilleplan

Her er endelig spilleplan:

9.20 VELKOMMEN TIL KONKURRANSE!
SKOLEKORPS
9.30 Narvik Skolekorps
9.50 Alstad skolekorps
10.10 Leknes Skole- og Ungdomskorps
10.30 BLÆS (Sørreisa skolekorps)
10.50 Finnsnes Skolemusikkorps
16.25 Vestvågøy Janitsjar
16.45 Konkurransedel er over
18.00 FESTKONSERT OG PREMIEUTDELING

Vi er stolte av å presentere årets dommere:

Marianne Olsen bor i Trondheim hvor hun også er oppvokst. Hun har en mastergrad i utøvende saksofon fra musikkonservatoriet i Tromsø (UIT) og en praktisk pedagogikk utdannelse fra NTNU. Marianne jobber til daglig som dirigent i to korps og som saksofonpedagog på kulturskolen i Trondheim. Hun er også flittig brukt som saksofonvikar i LFMK. Marianne deltok på dommerkonferansen som ble produsert gjennom NMF 2016, og har deltatt som dommer i tidligere konkurranser.

Pål André Grimstad Worren er utflytta sunnmøring som nå holder til i Oslo. Han har bachelorgrad i musikkpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole med trompet som hoveinstrument (NMH) der han også har tatt videreutdanning i ensembleleiing. Til daglig er han dirigent og instruktør for korps, kor og storband i Oslo og omegn og har bred erfaring fra både det klassiske og rytmiske feltet. Han er også freelancemusiker, og har de siste årene jobbet med ei rekke ensemble, band og artister. Pål André etter kvart også mye brukt som konferansier, dommer og instruktør i konkurranser og kurs i NMF-regi.