I år stiller Krystallen Drill, Manstad Skolekorps og Elverum drilltropp i kategoriene Traditional Majorettes Corps senior og Batonflag team senior. Sveio drilltropp stiller i Exhibition Corps Junior. Årets nykommere, Kristiansund Skolekorps, deltar i Traditional Majorettes Corps Junior.

Landslagsleder Ann-Cecilie Stokkenes har stor tro på et vellykket mesterskap.
– Jeg vet at alle troppene har jobbet hardt og målrettet, og av det jeg har sett virker det som om de er veldig klar for konkurranse og er godt forberedt.

Sveio Drilltropp gleder seg til EM.

Deltar for første gang

Etter noen år uten konkurranser grunnet pandemi, er Kristiansund Skolekorps endelig klare for å debutere internasjonalt. De skal delta i Traditional Majorettes Corps Junior. Trener for korpset, Gro Waldal, gleder seg til å ta med seg utøverne til Italia.
– Det er veldig stas, det må jeg si. Vi har ventet litt på denne muligheten. Den kom kanskje litt senere enn man hadde håpet på grunn av pandemien, men endelig er det vår tur. På søndag fikk vi tatt på oss landslagsdraktene og gjennomførte en generalprøve, så nå gleder vi oss bare til å bli kjent med de andre deltakerne og å få oppleve en internasjonal konkurranse.

Utøverne i Kristiansund Skolekorps gleder seg til å konkurrere, og stemningen er god opp mot avreisen.
– De er rolige og godt forberedt. Vi må egentlig bare ta det litt som det kommer. Vi har jo bare ett nummer, så vi har laget en god kjøreplan og satser på at den siste lille magien kommer når vi endelig er der nede. Det gjelder bare å komme seg dit og innse at «nå skjer det!»

Kristiansund skolekorps gleder seg til å debutere internasjonalt.

For de som ønsker å få med seg konkurransen, men ikke har anledning til å reise dit, annonserte NBTA Europe at European Championship Majorettes vil bli tilgjengelig for strømming på nett. Mer informasjon om dette vil komme på NBTA Europe sine facebooksider. Der vil du også finne programinformasjon for de ulike kategoriene det skal konkurreres i denne helgen.

Vi  ønsker alle våre utøvere lykke til på parketten i Italia!