Landsmøtet i fjor høst ønsket en enda større satsing på inntektsskapende arbeid for å kunne styrke det enkelte medlemskorps, og 21 søkere ønsket stillingen.

Jeanett ble valgt som den foretrukne kandidaten, og gleder seg stort til å starte jobben.

– Jeg er jo en korpsjente og har mange gode minner fra tiden i skolekorpset. Jeg startet som 6-åring på kornett og fikk med meg både deltakelse på NMFs sommerkurs på Manger og NM skolekorps i Stavanger. Jeg spilte i Sotra Vest Skulekorps og på vårt beste ble vi faktisk nummer tre i 1. divisjon. Men jeg tro vi deltok oftere i 3. divisjon, minnes hun med et smil.

Ble scenevant i korpset

Minnene fra tiden i skolekorpset er imidlertid mer enn bare gode minner.

– Det er vanskelig å beskrive hvor viktig det har vært å spille i korps. Den mestringsfølelsen jeg opplevde, det å få til noe sammen, tenker jeg har gitt meg mye. Tiden i skolekorpset ga meg ikke bare gode opplevelser, men det ga meg også en del viktige egenskaper. Jeg lærte å stå på en scene og uten at jeg var klar over det, ble jeg scenevant. Og det lærte meg viktigheten av lagspill. Vi ble gode sammen!

Etter hvert ble det musikklinje på Langhaugen videregående skole.

– Det var den store drømmen, men jeg har dysleksi, så jeg måtte jobbe steinhardt for å komme inn. I dag trekker jeg faktisk frem dysleksien som en av mine styrker. Jeg har måttet jobbe dobbelt så hardt for å nå målene mine, og har erfart at jeg har nådd målene jeg har satt meg. Ellers betrakter jeg meg som et positivt menneske og jeg håper jeg kan være med på å skape noen nye muligheter i organisasjonen.

Jeanette kjenner på en sitrende spenning i å skulle innta en nyopprettet stilling, der ingenting er hogget i stein.

– Jeg gleder meg til å bli en del av organisasjonen. Det gjøres mye bra, men tradisjonelle organisasjoner som NMF, trenger nye impulser. Jeg ønsker å komme inn og være et friskt pust i en organisasjon som har betydd mye for meg i oppveksten.

Underholdning er viktig

Jeanette har en bachelor innen musikkproduksjon fra høgskolen på Rena.

– Jeg likte spesielt godt den administrative biten og jeg er litt nerd på statistikk.

Jeanette kommer fra en stilling i firmaet Splay One og har jobbet mye med YouTube. Hun har blant annet jobbet som manager til flere av de største Youtuberne i Norge, som Herman Dahl, Agnetesh og Victoria Skau.

– Dagens unge ønsker å skippe reklame. Her må det tenkes alternativt, og underholdning er et viktig stikkord.

Vi ønsker Jeanett Eide velkommen til NMF-ensemblet!