– Tenk om vi hadde klart å få til et aspirantkorps eller rekruttkorps for voksne her i bygda. Det hadde vært gøy, sier rektor Astrid Holum ved Eidsvoll kulturskole til Romerikes Blad.

Holum er veldig opptatt av problemstillingen rundt voksenkorpsa. Nå strekker hun ut en hjelpende hånd for å få flere medlemmer inn i voksenkorpsene.

Musikkbarnehage

– Hvis de føler at de ikke har tid på grunn av familien, så kan de ta med seg barna hit til Badet kulturtun, så lager vi en musikkbarnehage samtidig, sier Holum. Hun vil tilby kurs og opplæring for de mange i kommunen som har spilt i korps tidligere, og som kanskje vil begynne igjen om de får et ekstra lite dytt.

Ta kontakt med kulturskolen

–  Vi kan skaffe instrumenter, arrangere notekurs, individuell opplæring og gruppeopplæring alt etter som hva folk ønsker. Vi starter gjerne også opp aspirantkorps eller rekruttkorps om det er behov for det, forteller hun til avisa.

Hun ber interesserte ta kontakt med kulturskolen.

Kan få ringvirkninger

– Vi ser at veldig mange av dem som starter i skolekorpsene har foreldre som selv har spilt i korps. Dette har en ringvirkning, så hvis det er god rekruttering inn i voksenkorpsene, er det også mange som starter i skolekorpsene, sier Holum.

Ulike ambisjoner

De to eksisterende korpsene har ulikt ambisjonsnivå. Eidsvoll janitsjarkorps spiller hvert år i NM, mens Eidsvold Værk Musikkorps har valgt en underholdende musikkform.

Eidsvoll Ullensaker Blad har skrevet om dette tidligere.