Tekst og foto: Atle Ommundsen

Destinasjon Venezia

Bussene sto klare og godt merket med «Norway» idet vi kom ut av terminalbygningen på flyplassen i Venezia. Temperaturen ute var merkbart høyere enn hjemme og vi var trolig flere som sendte NMF og den ansvarlige for organiseringen en vennlig tanke idet vi steg ombord i bussen, fornøyd over å slippe å tenke på flybuss, metro eller tog videre til endelig destinasjon. Norway-bussen tok rett ut på motorveien og et kort blikk ut av bussvinduet bekreftet at vi var ankommet sørligere breddegrader. Mange av vekstene var blitt grønne, jordene var pløyd og våren var godt i gang.

Mange spente drillere

Drillere i røde landslagjakker satt rolig tilbakelent i bussetene, tydelig spente på det som var i ferd med å skje, mesterskapet de alle har trent mot i lengre tid. For en driller er det ikke mulig å gjøre en lengre reise enn reisen disse utøverne er i ferd med å utføre. Avstanden fra den lokale gymsalen hjemme, til drill-VM kan virke uendelig lang, men for dem er den faktisk i ferd med å gå i oppfyllelse.

Egen deltakerlandsby

I år arrangeres verdens mesterskapet i drill cirka 10 mil øst for Venezia i byen Lignano Sabbiadoro, en by som virker til å være bygget opp rundt turisme og badegjester. Innkvartering for VM skjer på et lukket område litt utenfor byens sentrum, og er faktisk en deltakerlandsby som huser både utøvere og supportere fra alle deltakernasjonene. Den norske delegasjonen på hele 330 stk, bor spredt mellom flere bygninger, men alle har fått rom og virker fornøyd. Trette etter en lang dags reise går de fleste til sengs tidlig denne kvelden. Det gjelder å være klar i god tid før morgendagens største oppgave som er musikktest på VM-arenaen.