Vennskap

En av årsakene til at musikantene deltar på sommerkurs er å treffe andre med samme interesse.
Felles minner og felles interesser skaper livslange vennskap.  I tilbakemeldingene fra deltakerne går ordene «kjekt» og «gøy» igjen.
Minnene deltakerne deler tyder på mye latter og sprelske påfunn som å gå polenese i pysjamas, innsektsjaging, sporleker, strømbrudd og bading.

Jeg har møtt noen av mine beste venner på kurs.
-Rikke, Sandved Skolekorps

 

Musikalsk påfyll

For flere av deltakerne er sommerkurs årets høydepunkt og for noen årsak til at de har fortsatt i skolekorpset.  Sommerkurs er lærerikt og deltakerne mener de blir bedre å spille.  Instruktørene får honnør for å inspirere og motivere til videre øving.  Tora Fosså Salte fra Tu Skulekorps sitt beste sommerkursminne er den første gangen hun spilte med pianist Ida Mo Schanche. Hun fikk Tora til å følge seg selvsikker og flink, selv om ikke alt var perfekt.

Det var første gong i livet mitt at eg kjende meg trygg og sjølvsikker før eg skulle framføra for folk.
-Tora, Tu Skulekorps

All musikk trenger ikke være ny. Et par av deltakernes beste minner er årlige tradisjoner som at kornett/trompetgruppen til Åge Østrem spiller «Blåmann, Blåmann» og trombonegruppen til Ebbe Sivertsen spiller «Tonight again» på huskonsert. Da er stemningen i taket for alle deltakerne.

Videre utdanning

Etter sommerkurs skal en del av 2000-kullet avtjene verneplikten i Hans Majestets Kongens Garde, andre skal på folkehøgskole og noen direkte til videre utdanning.

Jonas Omland Skjæveland  reiser til Oslo og starter på en bachelorgrad i klassisk klarinett ved Barratt Due Musikkinstitutt.  Jonas ser tilbake på blått kurs som en katalysator for å satse på musikken. Muligheten for å spille ordentlig kammermusikk, mye ny musikk og gode tilbakemeldinger fra lærer Torbjørn Bakker på blått kurs gjorde at Jonas for alvor satset på klarinetten.