Opus 82 gikk av med seieren i den øverste divisjonen i 2019, og har blitt sittende med regionmester-æren gjennom hele pandemien. Til neste år skal de forsvare tittelen, men viktigere for korpset er det å spille seg sammen:

– Det viktigste med RM er vel ikke konkurransen i seg selv, men veien dit. Vi ser på det som en glimrende anledning for å finne tilbake til samspillet i ensemblet, og finne hverandre igjen etter lang tid på hvert vårt «hjemme-øvelokale», forteller korpsets leder Kathrine Warg. Opus 82 er «alltid» med på RM:

– Ja, vi har som tradisjon å delta på RM, ikke minst som en god «generalprøve» før NM i Trondheim, mener hun, men er rask med å presisere:

– Å delta på RM neste år kjennes ikke bare som en «tradisjon» eller «pliktløp». Det er et tegn på at vi sakte, men sikkert er på vei tilbake til en så normal vår og hverdag som mulig. Vi gleder oss til å fremføre vårt program i en flott sal, høre andre korps og møte gamle bekjente og venner, smiler hun.

Alt om RM 2022

– Hva er det viktigste med en slik konkurranse, for korpsets del?

– For korpsets del er det veien frem mot konkurransen som er viktigst. Det gir mulighet til detaljarbeid på et nivå man sjeldent får tid til ellers, både for den enkelte musiker og for korpset sammen. Vi løfter oss og jobber sammen frem mot konkurransen, mener Warg.

– Man kan si mye om konkurranse i musikk, men nettopp konkurranseaspektet gjør at man yter kanskje enda litt ekstra i denne sammenheng, tror hun.

Utfordrer seg selv til jul

Korpset har nå fullt fokus på jul, før forberedelsene til mesterskap begynner.

– Vi har et mål om at vi skal spille krevende repertoar hele året og ikke bare til RM og NM, så for fjerde gang spiller vi denne julen hele Nøtteknekkerballetten, i samarbeid med Kristine Glennes Ballettskole, avslører korpslederen.

– Tchaikovskys musikk og Øivind Westbys arrangementer stiller kanskje enda høyere krav til teknikk, samspill og konsentrasjon enn verk vi har spilt til NM, men ofte får vi lagt opp til en konkurranse-konsert med musikk som kanskje ikke passer inn i konsertene vi holder resten av året. Det er givende, mener Warg.

Regionmesteren kan dere oppleve i mars neste år. Vi ønsker lykke til med forberedelsene!

Påmeldingen til neste års mesterskap er åpen!

Regjerende mester Opus 82 er klare for mesterskap neste år. Er du?