Hva er et korpsmesterskap?

Korpsmesterskapene er mål som korpsene kan bruke til å sette fokus på musikalsk utvikling. I tillegg er mesterskapene sosiale møteplasser der man møter gamle kjente, sommerkursvenner og andre korpsentusiaster i alle alder.

«Distriktmesterskap for skolekorps» arrangeres i både Lørenskog, Fredrikstad og Asker helgen 14.-15. april 2018. Her kan skolekorpsene melde seg på der det passer best. På scenen blir korpset bedømt av høyt kvalifiserte og erfarne dommere, men like sentralt er den interne utfordringen: «Får vi til dette like godt som på øvingene?»

– Les mer: Deltar i DM for å spille musikk de liker

For voksenkorpsene arrangeres «Regionmesterskapet» i Lillestrøm Kultursenter 11. mars 2018. Som tidligere år er i utgangspunktet søndagen holdt av til RM, og da vi ser at med stadig flere deltakende korps må vi ta høyde for at enkelte divisjoner blir veldig fulle.

– Les mer: Tar Regionmesterskapet på alvor

Er dette noe for ditt skolekorps?

Ja! Våre distriktmesterskap skal være noe for alle og enhver, og divisjonsinndelingen gir åpning for at korpsene skal kunne konkurrere ut fra sitt nivå. På distriktmesterskapene får korpset også møte andre like engasjerte musikanter, både fra nabokorpset og fra andre deler av regionen. Felles for alle: Gleden over musikken!

Junior- og aspirantkorps stiller i egen klasse, der musikalsk lekenhet og spilleglede får utfolde seg fritt. I denne klassen er korpset velkommen til å bruke kostymer og dance moves på scenen. Kanskje blir det første ordentlige sceneopplevelse?

Årets suksess, 4. divisjon, settes også opp neste år! Dette er en lav divisjon der også de eldste juniorkorpsene kan delta. Det blir kun rangering av de tre beste korpsene, etter poeng.

1. divisjon er for hovedkorps med høyt musikalsk nivå og ambisjoner, og også i år kåres det en regionmester for skolekorpsene!
Ta gjerne kontakt med NMF Øst dersom dere ønsker rådgiving med hensyn til valg av klasse og divisjon: NMFOst@musikkorps.no

Lillestrøm er regionmester i 2017!