Gregsons idé med «Of Distant Memories» er å hylle pliktnummer komponert for the National Brass Band Championships i England de første tiårene i det tjuende århundret. Listen av komponister som bidro er imponerende, som Holst, Elgar, Ireland, Bliss, Howells og Vaughan Williams.

Disse er klassikere og kanskje særlig det første verket som kom, Labour and Love av Percy Fletcher i 1913, er Gregsons inspirasjonskilde. Of Distant Memories er likevel en hyllest til alle de tidlige komponistene som er ryggraden i brassbandrepertoaret også i dag.

Han lar underbevisstheten oppsummere komponistenes musikalske språk, stil og form i verket og det er hans måte å vise sin takknemlighet til de første mestrene som la grunnlaget for utviklingen av den homogene britiske brassbandklangen.

Gregson har skrevet musikk for orkester, kammermusikk, instrumentalmusikk, for kor, janitsjarkorps og ikke minst for brassband. Gregson har vært Principal of the Royal Northern College of Music i Manchester, og er æresprofessor i musikk ved  Manchester University.

Edward Gregson er 70 år i 2015 og NM brass er det en fin anledning til å hylle en av de store bidragsytere til brassband-repertoarets utvikling fra 1960-tallet og frem til i dag.

Fredag kl. 15.30 sitter Kleppe Musikklag som første korps  på scenen i Griegsalen for å spille sin versjon av «Of Distant Memories».