– Det var et konstruktivt og godt møte med ministeren i dag. Vi ble godt tatt imot og møtte forståelse for korpsenes økonomiske utfordringer, fastslår Rita Hirsum Lystad, president i Norges Musikkorps Forbund.

I møtet dokumenterte korpsorganisasjonene inntektstap på hele 200 millioner kroner i perioden mellom 5. mars og 30. juni. Det totale tapet er avhengig av hva regjeringen vedtar av ytterligere tiltak. Særlig dersom korpsenes inntektsbringende aktiviteter også må begrenses ut over høsten og gjennom neste vinter. I møtet uttrykte Statsråden forståelse for at første tiltakspakke ikke traff korpsbevegelsen, og regjeringen jobber nå med å få justert denne.

Les intervju med Raja her

GAP: Generalsekretær Karl Ole Midtbø illustrerer gapet mellom regjeringens krisepakke og korpsenes behov. (Foto: Skjalg Vold)

– Kulturministeren var klar på at første pakke ikke traff frivilligheten, og regjeringen vil jobbe med justeringer på denne, som så vil bli oversendt til Stortinget. Første mulighet til å få noe vedtatt er i revidert nasjonalbudsjett, som legges frem 12. mai, sier generalsekretær i NMF, Karl Ole Midtbø.

Les også pressemeldingen som er sendt ut her.