Innsending av filmer, kvalifisering og finaler
Alle påmeldte startnummer i både solo, duett og tropp må sende inn film innen 15. mai. Hvordan filmene skal sendes inn kommer vi tilbake til etter at påmeldingsfristen er ute (15. april). Solister og duetter må gjennom en kvalifisering, og topp seks vil bli vist i en finalesending NM-helgen 19. – 20. juni. Topp seks i hver klasse/aldersklasse blir offentliggjort i uke 23, og skal ikke sende inn noe nytt opptak. Tropper trenger ikke kvalifisere seg, men må sende inn opptak innen 15. mai. Samtlige tropper vil bli vist i sendingen NM-helgen.

Vi ber om at dere sender oss alle videoer i MP4- format. Ta kontakt med oss dersom dere allerede har gjort opptakene i et annet filformat, så finner vi en løsning.
Vi godtar opptak fra mobil – men sørg for at dere har anledning til å levere videofilen i riktig format, og at dere har tenkt gjennom løsning for innsending før dere filmer.

Innsent fil navnes på følgende vis:
Klasse – aldersklasse – korps – navn.

Eksempel:
Drilldans solo junior – Vestmarka skolekorps – Heidi Jensen

Filmene kan enten sendes via https://wetransfer.com/ eller ved å benytte Dropbox. Ved bruk av Dropbox, samler dere alle korpsets filmer i en mappe som dere deler med oss – og sender oss lenke til mappen. Lenke sendes til ingridy@musikkorps.no.

Bedømming
Alle startnummer vil bli bedømt av to nasjonale dommere. Dommerne vil bli presentert under sendingen NM-helgen. I etterkant av NM-helgen vil utfylte dommerskjemaer sendes ut til alle påmeldte. Konkurransereglement følges som ved fysisk konkurranse og det vil gjennomføres bedømming etter vanlige dommerkriterier.

Retningslinjer for filming
Den innsendte videoen skal basere seg på én live-opptreden, og ikke klippes sammen av flere fremførelser.

Utøvere skal ha på seg konkurransedrakt og filmes rett forfra. Fremførelsen filmes i LIGGENDE format. Hele utøveren skal synes i hele opptaket; fra føttene og til og med minst 2 meter over hodet. I Solo X Strut skal utøveren være synlig med både fotarbeid og armbevegelser over hodet, og filmes fra dommervinkel midt på 2. linje av X’en. Drilldans solo og drilldans duett må ha et større utsnitt av gulvet for å vise gulvbruk. Det må derfor filmes fra et hevet område slik at koreografi og utførelse kommer godt frem. Tropper må filmes fra et hevet område slik at hele troppen samt formasjoner er godt synlig.