Samarbeider om Rocka korpsstemne: Garden kommer!

På Nordfjordeid har det blitt en tradisjon at korps i kommunen samarbeider om å arrangere det som har blitt hetende «Rocka korpsstemne». 19. – 21. juni 2020 er det femte gangen dette skjer, og de som står bak invitasjonen er fire skolekorps og to voksenkorps.

Fordeler ansvar og moro

– At vi står sammen gjør at man fordeler både ansvar og arbeid på flere, og vi sikrer at stemnet blir gjennomført på en bra måte. Samtidig er det moro å jobbe sammen om et felles mål! Dette sier Hans Ole Hjelle, leder i Hjelle skulemusikk. Han er også stemneleder. – Ett korps har hovedansvaret, og har tre representanter i hovedstyret, forteller Hjelle. I tillegg består hovedstyret av lederne for de fem arbeidsgruppene som blant annet jobber med organisering av overnatting, mat og aktiviteter. – At det er femte gang vi arrangerer betyr også at vi har gode arbeidsrutiner, maler og erfaringer fra tidligere vi kan dra veksel på, sier stemnelederen.

Historisk sus

Nordfjordeid er en bygd med lange korpstradisjoner, og militærkorps har vært en del av bygda helt siden den første eksersisen ble gjennomført i 1649.  – Til sommerens stemne kommer selveste Hans Majestet Kongens Garde 3. gardekompani, og det gleder vi oss veldig til, forteller Hans Ole Hjelle. – Å få både musikktroppen og drilltroppen til Nordfjordeid er helt fantastisk! Dette er kompaniet som reiser rundt i inn- og utland og underholder med musikk og eksersis i verdensklasse. Jeg tror publikum vil få en helt spesiell opplevelse av gardekompaniet i de historiske omgivelsene. Nordfjordeid har den eldste eksersisplassen i Norge og den unike Eidsgata vil fungere perfekt som kulisser for de eksklusive gjestene, tror han. –  Stemnedeltakere, bygdefolk og andre er hjertelig velkommen til konsert i Operahuset Nordfjord og til utendørs drilloppvisning!

Kulturbygda Nordfjordeid

Gjennom hele året har folk i Nordfjord et rikt kulturtilbud å forsyne seg av. Malakoff rockfestival og Opera Nordfjord er kjent for mange og Operahuset Nordfjord og kunnskapssenteret om vikinghistorie, Sagastad, tilbyr et bredt spekter av konserter og aktiviteter for alle.  – Vi blir ofte kalt rockebygda på grunn av Malakoff rockfestival, sier Hans Ole Hjelle. – Festivalen går av stabelen i slutten av juli, og hele Nordfjordeid blir snudd på hodet. Mye liv og røre, tusenvis av publikummere, artister fra inn- og utland og et utall dugnadstimer som blir lagt ned. Vi seks arrangørkorpsene har latt oss inspirere og ønsker å tilby et rocka korpsstemne, en slags rocka korpsfestival, smiler stemneleder Hjelle.

Ønsker korps fra hele landet velkommen

Rocka korpsstemne starter fredag 19. juni og avsluttes søndag 21. juni Alle aktivitetene vil foregå i gangavstand til hverandre. – Operahuset Nordfjord blir basen, med for eksempel stemnekontor, bespisning og festkonsert, forteller Hjelle. – Korte avstander til både innkvartering og aktiviteter i sentrum gjør det mulig å parkere bussen hele helgen. – Vi har allerede nå mobilisert dugnadsapparatet og samarbeidspartnere i det lokale næringslivet, og sammen med sommerværet vi har bestilt er vi sikker på at det skal bli en fantastisk stemnehelg i Nordfjord-bygda, lover stemneleder Hans Ole Hjelle.

Hans Ole Mjelle, stemneleder

De seks arrangørene er Hjelle skulemusikk, Nordfjordeid skulekorps, Haugen skulemusikk, Kjølsdalen skulemusikk, Eid musikklag og Kjølsdalen musikklag.