Paul Hughes, dirigent for Førre Musikkorps:
Forberedelse til NM 2019 startet allereie sommaren 2018. Først og fremst tenker eg på spillerne vi har i Førre musikkorps og begynner å tenke på musikk som passer til de musikerne. Vi har et stort aldersområde og evner hos Førre i år, spesielt så det var viktig å finne musikk som var utfordrende for de eldre musikerne og uten å være utfordrende for de yngre musikerne. Det er en tøff oppgave! Du kan aldri gjøre en 100% passform med dette, så jeg gir meg en 80% passform og det er bra nok. Når eg har valgt musikk, blir det om å utvikle ferdighetene som trengs for de musikalske utfordringene i stykket. For eksempel hvis du trenger å spille lange fraser, så legger du mye vekt på å puste inn den beste måten å spille de lange setningene på. Det er en lang prosess å komme dit du trenger å være i musikken. Så etter 17. mai er alt fokus på NM-musikken. Massevis av gruppeøvinger sammen med våre vanlige øvinger. Vi tar et seminar en uke før NM, der vi virkelig går inn på fine detaljer i musikken med instruktører som tar gruppeøvelse ganske mye hele dagen på lørdagen. For meg uken før NM handler om å forberede musikerne mentalt for fremføingen. Vi har 10 juniorer med oss ​​denne gangen, så vi snakker om hvordan det skal være på en stort scene, styring av nerver og egne forventninger til fremføringen. Eg prøver å fokusere deres tanker på å nyte musikken og glemme følelsen av at jeg kan gjøre en feil. Vi fokuserer på det morsomme å spille, spille for hverandre og vet at innsatsen vi har lagt inn i øvingene våre, er god nok. NM er en feiring av alt som er bra i musikklivet, og alle som går inn på scenen på NM-dagen, er en vinner. Annet enn disse punktene handler det om å lære å spille hele stykket fra begynnelse til slutt og forsøke å styrke de svakere øyeblikkene for å forbedre det samlede bildet av fremføringen.

Lykke til alle band spesielt Rogaland-korps!

Linda Mattson, dirigent for Solvang & Skåredalen Skolekorps:Vi i Solvang og Skåredalen skolekorps har jobba lenge og konsentrert med NM stoffet. Vi har hatt innleide instruktører til de fleste instrumentgrupper.  Helga 14-16 juni hadde også et intenst og godt seminar på herlige Utsira, utenfor Haugesund. Vi breide oss over hele øya med leiligheter, lån av skole og bedehus. Søndags ettermiddag hadde vi konsert. Mandag 17.juni hadde vi øvelse og tirsdag den 18. juni kjører vi øvelse og generalprøve på kvelden, før det straks er å dra avgårde til Larvik, som vi gjør 20. juni. Etter NM, tar vi båten over til Danmark og koser oss på korpstur. 

Morten Øvrebekk, dirigent for Tasta Skolekorps:
Tasta skolekorps er i super form til NM ikke minst på grunn av musikantenes hjemmeøving den siste tiden. Vi utfordret hverandre til å vinne gruppepriser, og de ivrigste var oppe i 3,5 timer daglig hjemme øving (i snitt!) de siste 3 ukene. Gjennomsnittet for hele seniorkorpset ble på 1 time hver dag (utenom  spillingen på korpset og andre korps/band), så sånn sett tror jeg ikke vi kunne vært bedre forberedt. Seniorene spiller The Saga of Haakon The Good og har brukt Adam Cooke (dirigent i Stavanger Brass Band) som gjesteinstruktør i tillegg til Gwyn Evans som har vært innom hver mandag. Mellomkorpset deltar i 4.divisjon og spiller Dark Side of the Moon (som kan spilles i alle divisjonene…) på en mesterlig måte. Per Illguth (euph. i Stavanger Brass Band) har vært inne som gjesteinstruktør og de spiller bedre enn noen gang!! Ellers prøver vi å tenke litt videre for å holde gløden oppe til neste sesong. Vi er kommet langt i planleggingen av Stavanger Open som er den store underholdningskonkurransen på høsten. Vi skal ha et forrykende show som vi kaller Streetlife! Scenen er en gate og vi skal bruke den som ramme for alt fra gatefeiernes rytmer til kidsenes danseglede. Showet skal utvides og på våren er det rammen for jubileumskonserten når vi er 70 år. Det er ikke tur i år, men det er 30 musikanter som skal på sommerkurs , det er ny rekord og det viser at kursene er populære, stor takk til NMF som arrangerer!!

Vi gleder oss til å entre scenen på lørdag. Det blir garantert mange flotte fremførelser denne dagen, og vi ønsker alle deltakerne lykke til!!

NMF Rogaland slutter seg til dirigentenes lykkeønskinger til alle deltakere!