På grunn av korona-utbruddet måtte regionkorpsets tur til Riga avlyses, og med det fikk ikke regionen mulighet til å avslutte perioden på en ordentlig måte. Det jobbes nå med å finne en alternativ måte å takke henne av på.

Har bygget korpset

Musikkonsulent Iver Vatvedt har jobbet tett med Tanja gjennom hele perioden. Han gir dirigenten mye  av æren for at RØST har etablert seg som det fyrtårnet man ønsket det skulle være.
– Hennes kontakt med musikantene har vært uvurderlig. Og ikke minst er hun ikke redd for å gi medlemmene ansvar musikalsk, noe de har vokst voldsomt på. Å se hennes arbeid på nært hold har for meg vært både inspirerende og lærerikt, smiler han.

Vi har oppsummert RØST-livet med Tanja. Ta en kikk:

Tanja letter på sløret:
– Nivået har bare blitt høyere og høyere ettersom vi fikk definert korpset ordentlig, mener hun. Etter årlige prøvespill lar hun seg stadig imponere.
– På prøvespillene har vi forsøkt å gjøre det enklest mulig for musikanten å gjøre sitt beste, men vi fokuserer på å kartlegge deres motivasjon. Vi har opplevd flere virkelige talenter som ikke har fått plass i korpset på første forsøk, avslører hun.

Krevende er gøy!

En viktig erfaring man har gjort seg gjennom perioden er å velge «riktig» repertoar:

Krevende og god musikk fungerer best!

– Det har vært motiverende for egen- og gruppeøvingen, i tillegg til at mestringsfølelsen på konserten har vært enorm. Det har rett og slett vært givende for alle, også publikum, mener hun.

Musikkonsulenten er enig:
– For den musikalske utviklingen av RØST har Tanja hatt utrolig mye å si. Ser man for eksempel på repertoaret som blir spilt i dag kontra det som ble spilt i starten er man på et helt annet sted nå, påpeker Iver. Han nevner et par høydepunkter:

– Jeg må få trekke fram to av mange. Konserten i Glemmen Kirke (september 2017) hadde et flott program, som blant annet inneholdt Egil Hovlands Festivaloverture. Konserten var veldig spesiell, med en fantastisk fremførelse i Hovlands egen kirke. Og så må jeg få nevne konserten på Musikkhøyskolen i november i fjor. Det var et høydepunkt rent musikalsk, men også fordi Talentutviklingsprogrammet til NMH og RØST, vår musikalske fremtid, ble koblet sammen.

Fremtiden er lys

Tanja har sterk tro på fremtiden til RØST.
– Ja, absolutt! Jeg håper RØST vil fortsette å utvikle seg som et fyrtårn, som skolekorpsmusikanter i regionen kan se opp til og strekke seg etter musikalsk, forteller hun. For regionkorpset er viktig for regionen:

– Korpset er velegnet til å presentere nye ting, som skaper elektriske følelser i publikum, mener hun.

Nå er hun klar for å gi dirigentpinnen videre, men gleder hun seg til å følge korpset også i fremtiden!

Se og hør mer av intervjuet i Facebook-videoen over.

Tanja på scenen