– Våre drillende medlemmer har vært tydelig på at de ønsker at NMF skal være med i et samarbeid, samtidig som de fortsatt vil være en del av NMF. Derfor er vi veldig glade for at NIF tok imot invitasjonen fra oss til samtaler, forteller musikksjef Rune Hannisdal

Flere møter gjennomført

De første møtene ble holdt allerede før sommeren 2023 og NMF har tro på at det skal være mulig å komme til en løsning sammen med Norges idrettsforbund og særforbundet Norges danseforbund som sportsdrill er en del av.

– En endelig samarbeidsløsning er enda ikke på plass, men vi syns det er viktig at våre nær 3000 drillende medlemmer får vite hva som jobbes med, sier Hannisdal

En samarbeidsløsning med NIF og Danseforbundet vil blant annet bety at medlemmer i NMF vil fortsatt kunne delta i fremtidige internasjonale konkurranser som VM, Nations cup og EM.

Klar forventning

Bakgrunnen for samtalene er en rekke internasjonale endringer som også påvirker oss i Norge. NMF er i dag medlem av den internasjonale drillorganisasjonen WFNBTA, mens sportsdrill er medlem av organisasjonen WBTF. Det er bestemt at begge disse organisasjonene skal legges ned og at medlemmene skal forenes i det nyopprettede IBTF (International baton twirling federation). For å delta i internasjonale konkurranser må også Norge søke om opptak i den nye organisasjonen. Det er en klar forventning fra IBTF om at vi i Norge sammen med idrettsforbundet oppretter en felles løsning for uttak til internasjonale konkurranser, dette inkluderer også majorettes.

Økende interesse for drill

De siste årene har NMF opplevd et økende antall medlemmer, også på drill. I enkelte regioner har andelen drillere økt med 15-30% på ett år.

– Det forteller meg at vi har mange drillere som trives godt hos oss. Vårt mål er at vi sammen med Norges idrettsforbund skal finne gode løsninger for alle som driver med drill i Norge, sier Hannisdal.

Informasjon framover

I 2023 ble Sveio drill verdensmestere i drill – gren majorettes. Her med ordfører i Sveio kommune sør i Vestland fylke, Linn Therese Eve Sveio og musikksjef Rune Hannisdal i NMF.

Selv om det har blitt gjennomført samtaler med Idrettsforbundet en god stund allerede, er det for tidlig å si hvordan den endelige løsningen blir. Men NMF vil publisere oppdatert informasjon så snart vi har mer å fortelle.

Norge har mange utøvere og tropper i verdenstoppen innenfor korps- og sportsdrill. Her fra VM på hjemmebane i 2018 på Lillehammer. Foto: Feber film

Landslaget til Norge i Nation cup 2023 – drillere fra Norges danseforbund og Norges Musikkorps Forbund.