Norsk Jernbanemusikkforbund har siden stiftelsen i 1950 organisert alle de norske jernbanekorpsene. I dag er det 6 jernbanekorps (JMK) i Norge, og det er JMK Bergen, JMK Drammen, JMK Narvik, JMK Oslo, JMK Stavanger og JMK Trondheim. Alle korpsene er også medlem av NMF.

Stor opplevelse

Jernbanemusikkforbundet arrangerer hvert 3. år Norsk Jernbanemusikkstevne som går på rundgang blant korpsene. I år ble Norsk Jernbanemusikkstevne arrangert av JMK Narvik, som for øvrig er verdens nordligste jernbanekorps. De 6 jernbanekorpsene møttes 5. – 7. juni til både sosialt og musikalsk samspill i «jernbanemusikkfamilien» i Narvik, og det ble en STOR opplevelse.

Sentrumsdefilering

Med ca. 230 jernbanemusikere samlet ble det gjennomført defilering gjennom sentrum av Narvik som felleskorps med musikerne fra alle korpsene, og dette ble en mektig opplevelse både for musikere og publikum.

Alle seks jernbanekorpsene defilerte til stor oppmerksomhet i Narviks gater. Foto: Per Sverre Simonen.

Alle seks jernbanekorpsene defilerte til stor oppmerksomhet i Narviks gater. Foto: Per Sverre Simonsen.

Mange møtte opp

Opplevelse av «verdens største jernbanekorps» gikk ikke upåaktet hen, og både lokalbefolkning og presse møtte opp for å få med seg denne unike opplevelsen. Defileringen ble gjennomført med stil under ledelse av tamburmajor Morten Rasch fra JMK Oslo, og marsjene «Footlifter» og «Narviksgutten» ble avspilt med dertil hørende sangtekst.

Ønsker du å bli en del av denne unike «Jernbanemusikkfamilien», så nøl ikke med å ta kontakt. Du finner mer informasjon om oss på www.jmk.no/forbund

Svært fornøgd nestleder

Per Børre Seloter i Jernbanemusikken i Narvik er svært fornøyd med arrangementet.

– Det har vært svært trivelig, og mye folk i byen. Vi klarte å lage verdens største jernbanekorps, og over 200 marsjerte gjennom byen, forteller han til avisa Fremover.

Les artikkel i Fremover: Satte to verdensrekorderBilder fra arrangementet

Video av defileringen (arrangert og redigert av leder i JMK Trondheim Arne Vidar Hesjedal):

Tekst: Per Børre Seloter, nestleder i Norsk jernbanemusikkforbund