Maren har vært musikalsk leder på grønne og gule kurs de siste årene, og gleder seg allerede til årets kurs.

– Det er ordentlig gøy å kunne sette sammen en forestilling eller stor konsert sammen med skikkelig engasjerte og kreative barn, smiler hun.
– Når du i tillegg får en gullrekke av noen instruktører med på laget så er hele sommeren en lek! Kolleger som jobber så tett er jo ikke hverdagskost for alle dirigenter, så sammensetningen av engasjerte barn og voksne er en motivasjonsboost av de sjeldne for både elever og lærere, avslører hun.

Se bilder fra fjorårets kurs

Sette krav gjør det gøy

Men hentekonserten er ikke det viktigste, mener dirigenten.

– Jeg ønsker at musikantene skal sitte igjen med et ønske om å fortsette å spille fordi de gjennom sommerkurs har erfart hvor innmari gøy det kan være. Men jeg synes det er viktig å sette krav, for de skal lære at det er gøy å være bra, understreker hun, og forklarer:
– Det kan være slitsomt å øve, men vår jobb i den musikalske staben er jo å legge til rette undervisningen slik at også veien mot å bli bedre er interessant og morsom.

Gleder hun seg?

Maren er sommerkursveteran, både som instruktør og som musikant:

– Første gang jeg deltok på sommerkurs var jeg 10 år, og det ble mange flere kurs med saxofonen gjennom skolekorpskarrieren, avslører hun. I sommer står hun med dirigentpinnen. Om hun gleder seg?
– Klart jeg gjør! Sommerkurs er årets høydepunkt!

Alt om årets sommerkurs her