– En konkurranse gir oss et konkret mål, noe å strekke oss etter, forteller Ingunn Endrestøl. Hun er musikalsk ansvarlig i korpset.
– Vi spiller gjerne litt vanskeligere ting enn vi oftest gjør, og det gir nye utfordringer. Det betyr også at vi må øve litt mer, og øving gir som kjent mester. Dessuten er slik deltagelse med på å skape samhold og teamfølelsen i korpset, påpeker hun.

– Det er veien fram mot konkurransen som er den viktigste, det at man selv jobber med å bli bedre, sier musikkonsulent i NMF Øst Iver Vatvedt.
– Det er alltid gøy å ha noe å strekke seg etter, og konkurranser gir muligheten til å jobbe grundigere og dypere med musikken enn det man kanskje gjør ellers, påpeker han.

Alt om Distriktmesterskapene i NMF Øst her

Tidlig ute

DM 2017 er i mars, men korpset er tidlig ute med forberedelsene:
– Vi startet tidlig i høst å øve på konkurransestykket, og vi har ekstraøvelser, gruppeøvelser og seminarer som gjør at vi kan gå virkelig i dybden med musikken og sørge for at alle opplever mestring av sin stemme. Det er viktig å av og til kunne ha fokus på ett stykke over lengre tid, slik at musikantene får følelsen av at de kan det de skal fremføre skikkelig, forteller Endrestøl. Men korpset har et positivt fokus på forberedelsene:
– Et år hadde vi øvingskonkurranse med flotte premier til de som øvde mest over en periode. Samtidig er det viktig å ha varierte øvelser slik at man ikke går lei konkurransestykket. Overskudd og spilleglede er viktig når en konkurrerer, påpeker hun.

Hun avslører at musikantene i Øvre Eiker Skolekorps allerede har begynt å tenke på konkurransen.
– De sier selv at de gleder seg til å bli flinke på noe som er vanskelig, og at det er utrolig lærerikt å få andres tilbakemeldinger på innsatsen. Dommerskjemaene leses nøye og gir tips til videre utvikling, avslører hun.
– Så er jo premieutdelingen spennende, en har jo alltid håp om å gjøre det bra, og i det minste slå en rival eller to, ler hun.

Snart klare for 2018

Og etter DM er ikke Øvre Eiker Skolekorps ferdig med å temme konkurranseinstinktet:
– I 2017 skal vi også delta i NM for Skolekorps, for første gang på mange år. Dermed går sommerturen til Larvik, forteller Endrestøl.
– Til høsten satser vi på å holde en flott showkonsert, og så er det vel bare å starte forberedelsene til DM 2018.

Vi ønsker lykke til med forberedelsene!